Kontakt policajac Tomislav Maraković educirao učenike novogradiških osnovnih škola

605 0

NOVA GRADIŠKA, 4. lipnja 2019. – Kontakt policajac Policijske postaje Nova Gradiška Tomislav Maraković, od 6. do 21. svibnja, u sklopu preventivnog programa „Zajedno više možemo“ i to prve komponente programa „Mogu ako hoću“ (MAH 1), ugostio je u policijskoj postaji učenike četvrtih razreda osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ljudevit Gaj“. U tom vremenu je novogradišku policiju posjetilo oko 160 učenika u pratnji učitelja.
Kontakt policajac je učenike educirao o štetnosti i opasnosti, koje se kriju u konzumaciji alkohola, cigareta i droga, pozitivno ih savjetujući. Također je upoznao učenike sa policijskim poslovima, radnim okruženjem i načinom rada te korištenja policijske opreme i tehnike.
Učenici su imali mogućnost kroz ovaj interaktivni pristup, upoznati se za zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu policiji obratiti za pomoć. Također su educirani o samo zaštitnom ponašanju u slučaju pronalaska predmeta vezanih uz drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

Related Post

Radost Uskrsa u Gradskoj knjižnici

Autor - 17/04/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 17. travnja 2019. – Knjižničari Gradske knjižnice organizirali su u povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, još jedno prigodno…