Župan Marušić posjetio Stožer CZ u Davoru i informirao se o radovima u tijeku

725 0

Autor bpz.hr

Davor, 7.travnja 2020. –  Župan Danijel Marušić u pratnji svog zamjenika Damira Mirkovića, posjetio je danas Općinu Davor gdje se susreo s načelnikom Đurom Anđelkovićem kako bi se uvjerio u rad općinskog Stožera civilne zaštite te provjerio postoji li potreba za dodatnom opremom ili drugim potrebama. Za redovno funkcioniranje Stožera načelniku Anđelkoviću uručio je određeni  broj zaštitne opreme, zaštitnih vizira, rukavica i maski. U ovoj prilici župan Marušić kazao je kako se uvjerio kako Stožer radi iznimno profesionalno te u ovoj teškoj situaciji predano obavljaju sve poslove u svojoj nadležnosti. Današnji posjet Općini Davor bio je prigoda uvjerit se i u napredak brojnih radova koji se nesmetano odvijaju unatoč epidemiji koronavirusa.

Tako su obišli radove na Društvenom domu u centru Davora vrijedne 5, 2 milijuna kuna, budućeg dječjeg vrtića vrijednog 7 milijuna kuna. Također, obišli su i radove na izgradnji pročistača voda koji se gradi u sklopu projekta izgradnje sustava navodnjavanja “Orubica” vrijednog 42 milijuna kuna. Radi se većinom o projektima financiranim europskim izvorima financiranja, no projekti ne bi bili realizirani da nije bilo predanog rada načelnika Anđelkovića čiji su entuzijazam i vizija zaslužni za prepoznavanje potreba i kandidiranje spomenutih projekata koji će na kraju uskoro biti realizirani, kazao je župan Marušić prigodom današnjeg posjeta.

Drago mi je što će Davor imati takav vrtić i na kraju krajeva Društveni dom. Naravno  I sustav navodnjavanja koji će na određeni način biti jamac razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Bez obzira na činjenicu  što se ljudi iseljavaju Općina Dvor pravi uvjete za ostanak i uvjete za razvoj a što upravo ovi projekti govore. Čestitam Općini na ovim projektima i zahvaljujem se na suradnji. U ovo aktualno vrijeme poručujem  kako trebamo poštivati propisane  mjere samozaštite i socijalnog distanciranja.”– kazao je župan Marušić u današnjoj prigodi.  Kako smo u Velikom tjednu  svim stanovnicima općine Davor zaželio je sretan i blagoslovljen Uskrs.

Related Post

CERNIČKA VEČER TAMBURE

Autor - 03/03/2014 0
CERNIK, 3. ožujka 2014. – U organizaciji HPD „Tomislav“ i pod pokroviteljstvom općine Cernik održan je 1. ožujka u Hrvatskom…