ZA DOKAZANE HUMANITARCE NEMA RESTRIKCIJA: Krv dalo više od 80 dobrovoljnih darovatelja krvi

1252 0

Autor Franjo Samardžić

Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ brodsko-posavske županije, ističe da za akcije dobrovoljnog darivanja krvi nema restrikcija jer se za potrebe zdravstvenog sustava moraju osigurati dovoljne količine krvi

NOVA GRADIŠKA, 26. ožujka 2020. – U svojoj humanosti ne posustaju dobrovoljni darovatelji krvi. Znano je da priskaču u pomoć u najvećim nedaćama, svjesni da najdragocjenija tekućina spašava živote unesrećenima i bolesnima. Jedna od aktivnosti koja nije prekinuta ili ograničena u trenutnoj borbi protiv pandemije koronavirusa je i dobrovoljno darivanje krvi.
Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je u ponedjeljak u Novoj Gradiški akciju dobrovoljnog darivanja krvi na koju se, kako ističe ravnatelj Franjo Pavlović, odazvao iznenađujuće velik broj dobrovoljnih darovatelja. Krv dalo više od 80 dokazanih humanitaraca. Buduću da među mjerama ograničenja koje je uveo Nacionalni stožer CZ nisu akcije dobrovoljnog darivanja krvi, Pavlović za ponedjeljak, 30. ožujka, najavljuje akcije u Davoru i Okučanima.
Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ ističe kako se akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa odvijaju bez restrikcija. Zato se dobrovoljnim darovateljima krvi izdaju propusnice za odlazak na akciju DDK kako bi se osigurale dovoljne količine krvi za funkcioniranje zdravstvenog sustava.

Related Post