KORAK PREMA BOLJEM ZAPOŠLJAVANJU

1324 0

SLAVONSKI BROD, 3. kolovoza 2013. – U nazočnosti ministra rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Miranda Mrsića, ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankice Paun Jarallah u Slavonskom Brodu je otvoren Centar za

informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), koji je, kako je kazao Mirando Mrsić, korak prema boljem i kvalitetnijim sustavom zapošljavanja.

Nazočni su bili gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirka Duspara, zamjenik župana za gospodarstvo Brodsko-posavske županije Davor Vlaović i predstojnik Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Slavonski Brod Marko Neretljak.

CISOK centri su namijenjeni pružanju podrške i poticanju mladih i svih ostalih osoba u potrazi za smislenim prilikama za učenje i rad – kao protuteža rastućoj nezaposlenosti koja je zahvatila većinu europskih zemalja, ali i kao nastojanje za postavljanjem dugoročnih ciljeva u životu pojedinca povezanih s cjeloživotnim učenjem i održivom zapošljivošću.

CISOK je otvoren za sve građane – bilo da ste učenik, student, roditelj, nezaposlena ili zaposlena osoba, poslodavac, učitelj ili bilo tko drugi – djelatnici i prostor CISOK-a na usluzi su za sva pitanja i nedoumice koje možete imati vezano uz razvoj vaše karijere.

Namjena CISOK-a je biti otvoren za sve kojima je potreban savjet ili pomoć oko razvoja karijere. Usluge su besplatne. U toploj i prijateljskoj atmosferi možete razgledati informativne materijale, pretraživati Internet i natječaje za posao, koristiti različite metode za samoprocjenu vještina i interesa ili dogovoriti sudjelovanje na nekoj od naših radionica.

CISOK centri već postoje u gotovo svim europskim zemljama – primjerice u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Finskoj, Danskoj, itd. Sve zemlje danas osjećaju posljedice nestabilnih političkih, gospodarskih i društvenih kretanja koja se odražavaju na različite skupine građana, kao što su mladi, odrasle osobe, poslodavci ali i na lokalne zajednice i Vlade.

Related Post