PREDSTAVLJAMO: Darko Rundek & Ekipa i Silente na NGLJETU

1261 0

NOVA GRADIŠKA, 10.  kolovoza  2019. — Novogradiško glazbeno ljeto 2019.  jedna je od najvećih ljetnih manifestacija u Slavoniji , koja privlači veliki broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Ove godine manifestacija je produžena za jedan dan, te počinje od srijede 14. kolovoza i traje sve do nedjelje 18. kolovoza.

Punih pet dana ispunjenih raznovrsnim programom za sve uzraste i ukuse. Osim koncerata vrhunskih glazbenika, pripremljena je i raznovrsna gastro ponuda, dječji kutak i festival te zabavni programi za sve uzraste.

Druga večer #NGljeto2019 održava se u četvrtak 15. kolovoza i tematski obuhvaća rock glazbu i izvođače. Na pozornici će se izmjenjivati četiri vrhunska rock sastava, koji će svirkom uživo podići publiku na noge. Program će otvoriti najpoznatiji novogradiški rock sastav ROCKERI, koji broje preko 150 tisuća službenih pregleda na službenom youTube kanalu.

Covere i remakove nekih od najvećih svjetskih rock hitova obradili su naši sljedeći gosti TWINS ROCK, zagrebački band s velikim scenskim iskustvom!

Središnji nastup večeri pripao je DARKU RUNDEKU vrhunskom instrumentalistu, skladatelju i pjevaču te poznatom ekološkom aktivistu. Hitovi poput “Apokalipso” i “Ruke” svojevrsne su himne svih generacija. Darko Rundek nastupa uživo sa svojom Ekipom, bandom koji čine vrhunski glazbeni virtuozi.

Za kraj večeri nastupa energična i popularna dubrovačka rock senzacija SILENTE, dobitnici hrvatske diskografske nagrade Porin, koji su osvojili publiku mnogim hitovima među kojima se ističe pjesma “Terca na tišinu“.

DARKO RUNDEK & EKIPA:

Karijeru je započeo 70-tih kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkom bendu Haustor. U to je vrijeme završio režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu i režirao nekoliko kazališnih i radio drama.1991. godine odlazi u Pariz gdje uglavnom radi glazbu za kazališne drame. 1997. godine izdaje svoj prvi solo album “Apokalipso” na kojem je sudjelovalo 30-tak glazbenika. Poslije drugog albuma (“U širokom svijetu”), u Francuskoj počinje raditi i snimati “Ruke” s nekoliko glazbenika što je kasnije rezultiralo projektom Rundek Cargo Orkestar.

U ovom sastavu objavljeni su albumi “Plavi Avion”(2010) i “Mostovi”(2015.).

Silente se na široj glazbenoj sceni pojavljuje 2013. godine s prvim singlom Terca na tišinu i albumom Lovac na čudesa. Dvije godine kasnije objavljuju album Neće rijeka zrakom teći, a u 2018. najavljuju povratak koncertnim aktivnostima i svoj treći studijski album naziva Malo magle, malo mjesečine. Sve pjesme Silente benda autorski potpisuju braća Tibor i Sanin Karamehmedović, a stalnu postavu benda još čine bubnjar Ivuša Gojan, vokalistica Doris Kosović i violinistica Ivana Čuljak. U svojoj karijeri bend je održao mnoge koncerte i osvojio razna priznanja za svoj rad, uključujući i hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Bend Silente trenutačno živi i radi u Dubrovniku.

Related Post