Čelništvo HSLS-a predvođeno predsjednikom Dariom Hrebakom u Rešetarima

924 0

HSLS  se priprema da uspjehe postignute na lokalnoj razini u budućnosti preslika na nacionalnu razinu – kazao je Dario Hrebak

Autor Franjo Samardžić

 

REŠETARI, 19.  studeni 2021. – Nakon  posjete Vukovaru  gdje su se poklonili žrtvama Domovinskog rata sinoć je  u Rešetarima  načelnik Zlatko Aga ugostio  članove Predsjedništva HSLS-a i  njegove   čelnike i obnašatelje dužnosti u  oćinama i gradovima.  Predvodio ih je predsjednik Dario Hrebak. Na posjeti  Općini Rešetari im se zahvalio Načelnik Zlatko Aga  i posjetio da  HSLS u Rešetarima vodi Općinu 16 godina. 

   -Mi smo koalicijski partner na razini RH sa sadašnjom Vladom radeći u svakom pogledu  u interesu napretka RH čemu svojim radom doprinose  dva saborska zastupnika, ukazavši na obvezu svakog građanina da radi na stvaranje ljepše i bolje budućnosti. 

Dobili veliko povjerenje birača

  Mi to činimo  u našoj Općini  nizom projekata kroz koje smo iz Fondova Eu u posljednjih 4-5 godina povukli preko 100 milijuna kuna  koje smo uložili u  naših sedam naselja, digli socijalni  standard, izgradili  komunalnu i društvenu infrastrukturu i  radili na zaštiti okoliša. Ispred nas je još puno posla, posebno u jačanju gospodarstva. Poljednjih nekoliko godina, zbog lošeg standarda i teškog života od poljoprivrede,  mladi odlaze tamo gdje se lakše i bolje živi. Mi liberali,  trebamo  nastaviti raditi  u smjeru podizanja  životnog standarda na što veću razinu, prije svega povećaju plaće  kako bi mladi ostali u Domovini – kazao je Zlatko Aga. 

  Dodalo se da je HSLS u Općini Rešetari polučio  jako dobre rezultate, on  kao kandidat za načelnika od  gotovo 80 posto, a lista za članove Općinskog vijeća od 75 posto, a da je malo nedostajalo da uđu i u Županijsku skupštinu.

  -U  neredne četiri godine dizati  ćemo HSLS,  ulagati napore i dokazati radom  da se u Brodsko-posavskoj županiji  vrati na  razinu   devedesetih godina kada je bio dominantna politička snaga – kazao je Zlatko Aga. 

Aktiviranje gospodarske zone

     Govorio je o realiziranim projektima u koje je  utrošeno 100 milijuna kuna,  izdvajajući saniranja odlagališta otpada i otvaranja reciklažnog dvorišta, izgradnje vrtića u Adžamovcima i Rešetarima, vatrogasnog doma u Rešetarima, dogradnju općinske upravne zgrade  i modernizaciju cesta i nogostupa. 

Govorio je  o projektima koji su planirani  za naredno razdoblje  i pripremi  projektne dokumentacije  nakon izbora, ističući značaj  gospodarske zone  na površini od 62 hektara kod  naplatnih kućica  za koju se morao mijenjati urbanistički plan zbog izgradnje gradske obilaznice za koju je ustupljeno 4,5 hektara. Drugi veliki  koji je  istaknuo je projekt  Sportski centar za koji je trebalo riješiti  dosta imovinsko-pravnih odnosa, a  sada je u  postupku ishodovanje građevinske dozvole

 Nove ceste  za proširenje građevinske zone u Rešetarima

  -I dalje je u planu sanacija i modernizacija cesta  i izgradnja dvije nove ceste   koje su vezane za proširenje građevinske zone u Rešetarima, a  koje su u fazi ishodovanja građevinskih dozvola.   Imamo puno projekta, a  jedino je pitanje  iz kojih  izvora ćemo ih financirati i  koliko će biti novca iz sredstava za oporavak.  Puno ćemo raditi na turističkoj  ponudi i projektima  jer tu  također vidimo priliku razvoja. Imamo želju u turističku funkciju staviti Drežnik,  naše najljepše naselju u brdskom dijelu općine sa prirodnim ljepotama. U kontaktima smo sa Općinom Brestovac i požeškim planinarima kako bismo sa Hrvatskim šumama iskoristili prirodne ljepote.  

Jezerom površine 35 hektara spriječiti poplave

Infrastrukturne projekte smo uglavnom već priveli kraju. Sa Hrvatskim vodama radimo veliki projekt    izgradnje  jezera   koji bi se 2023. godine trebao početi  realizirati.   Namjera je rasteretiti vodotoke bujičare Šumetlicu koja prolazi koru Novu Gradišku,  Rešetaricu  i Adžamovku   stvarajući akumulaciju, odnosno  jezero površine 35 hektara , čija bi zadaća bila  spriječiti buduće poplave . U Rešetarima smo u posljednjih 10 godina imali  tri  poplave koje su uzrokovale Rešetarica  i Adžamovka. 

Sigurno ćemo puno raditi. Posljednjih mjeseci smo radili na ustrojavanju Općinskog upravnog odjela i  po prvi put imamo pročelnika. Radit  ćemo na edukaciji građana, a  moja je želja da  otprilike 2.200 domaćinstava  povežemo u zajedničkom interesu   i  suradnju,  kako bi  uz  prirodne ljepote, poljoprivrednu djelatnost i kvalitetnu hranu,   imali što ponuditi ljudima koji dolaze ili prolaze kroz našu općinu. 

Trebamo se  fokusirati na poljoprivredu, gospodarstvo i turističku ponudu jer se nalazimo na  dobroj poziciji.  Malo sam nezadovoljan što  jedinice lokalne samouprave  nisu više povezane i što nemamo zajedničke projekte. Na promjeru  konglomeracije Nova Gradiška – Rešetari – Cernik se  pokazalo da kada idemo zajedno da  nam EU diže bodovne pragove  p što nam omogućava da idemo u neke projekte.   Puno je projekata pred nama, Iako smo puno napravili,  na što smo ponosni,  puno je projekata pred nama  jer želimo značajan napredak – kazao je  načelnik Zlatko Aga.  

Zlatko Aga je prepoznat kao načelnik koji puno radi i puno stvara 

 Dario Hrebak je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u Rešetarima u Općini sa puno projekata, te što su se okupili HSLS-ovi  načelnici, gradonačelnici i zamjenik župana. 

  – Zlatko Aga je prepoznat kao načelnik  koji puno radi i puno stvara. HSLS možda nema punu načelnik i gradonačelnika  i drugih lokalnih dužnosnika, ali oni koje ima su prepoznati po svojem radu i cijenjeni u svojim sredinama s čime smo ponosni. Dolazim u ulozi predsjednika i saborskog zastupnika.  Mi smo  dio  koalicije koja obnaša vlast   i osim stranačkih tema  razgovarat ćemo o svemu što nam predstoji,  budućim projektima i mogućnostima, kako i na koji način povući što više sredstava iz EU i napraviti dobre projekte za naše sredine. Osim  Zlatka, imamo  još uspješnih načelnika i gradonačelnika  u lokalnim sredinama koji su poznati po tome što znaju izvlačiti sredstva iz EU fondova. Čestitam Zlatku,  kao načelniku, što je puno dobrih projekata  realizirao, ali  i projekta koje planira realizirati. 

Ojačati liberalnu opciju u Brodsko-posavskoj županiji

Ono što nas zanima kao stranku  je kako ojačati liberalnu opoziciju  u Brodsko-posavskoj županiji gdje smo bili iznimno jaki i imali velik broj vijećnika, od  Slavonskog Broda gdje smo imali gradonačelnika  i Nove Gradiške, gdje smo isto tako  bili iznimno jaki.  Očekujem da će Zlatko Aga podići HSLS na jako dobru razinu u idućim godinama u Brodsko-posavskoj županiji. HSLS je prva stranka osnovana u Hrvatskoj,  koja ima prostora na političkoj sceni. Ako smo  mi uspjeli  to napraviti u općinama i gradovima kojima  upravljamo, jer su ovdje ljudi koji su sa gotovo 70 posto  potpore birača ponovili svoje mandate, ne vidim razloga zašto ne bismo bili hrabriji i ambiciozniji i isto to ostvarili  i na nacionalnoj razini.

HSLS će se početi pripremati da ovo što smo  uspjeli na lokalnoj razini u  budućnosti preslikamo  i na nacionalnu razinu.  Stranka mora biti jaka i to je smjer u kojem ćemo  ići jer imamo dovoljno iskustva, veliku  tradiciju, tradiciju poštene stranke  koja je ostavila dubok trag u političkom životu . Pred svima nama stoji da iskoristimo povijesnu šansu,  da neovisno tko je na vlasti iscrpimo sve mogućnosti iz EU fondova i ostvarimo dobre projekte za naše  gradove i općine, na kraju krajeva i za državu. HSLS mora pokazati jasnu viziju kakvu  želi Hrvatsku za idućih 5 do 10 godina i na koji način liberalna ideja  može iznjedriti puno bolje rezultate nego je to sada. Rezultate  i znanje imamo i to moramo predstaviti hrvatskim građanima i  vratiti HSLS tamo gdje mu je i mjesto na političkoj sceni – kazao je Dario Hrebak.  

 

Related Post