KUD “TKANICA” OKUČANI

1338 0

OKUČANI, 18. travanj 2013. – U okučanskom Domu kulture održana je 13. skupština KUD “Tkanica”. Predsjednica Zrinka Grgić podnijela je izviješće o radu Društva za proteklu kalendarsku godinu,

te Program rada za 2013. godinu.

Skupštini su nazočili predstavnici društveno-političkog, kulturnog i športskog života u Okučanima, a nazočne je pozdravio općinski načelnik Aca Vidaković.

Pozivu KUD-a “Tkanica” se je odazvalo trinaest predstavnika KUD-ova iz različitih krajeva Hrvatske te iz Živinica (BiH).

Najdirljivije obraćanje nazočnima je bilo počasnog člana KUD-a Nike Ćorkovića – oca prvoga predsjednika KUD-a pokojnmog Ivice Ćorkovića.

KUD “Tkanica” broji 100 članova koji djeluju u četiri sekcije. Najbrojnija je folklorna sekcija mlađeg uzrasta koji su s dvije koreografije nastupili nakon završetka rada Skupštine i kod nazočnih izazvali oduševljenje.

Ovakav vid druženja, koji je trajao do kasno u noć, bila je zgoda da se s predsjednicima pojedinih KUD-ova razmjenu mišljenja i iskustva te dogovore zajednički i pojedinačni nastupi.

Related Post

MALA GOSPA

Autor - 11/09/2012 0
OKUČANI, 11. rujan 2012. – Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu proslavili su Okučanci u različitim krajevima Hrvatske…