Kupio automobil nije ga isplatio i preprodao, platio dijelove za motocikl i nije ih dobio

664 0

SLAVONSKI BROD, 2. ožujka 2021. – U Policijsku postaju Slavonski Brod, jučer (1. ožujka), 50-godišnjak je prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, dana 5. veljače 2021. godine, prijavitelj je putem društvene mreže pronašao oglas na kojem se nudila prodaja rabljenih dijelova za motocikl. Potom je stupio u kontakt sa muškom osobom, te dogovorio način kupoprodaje.

Nakon toga je u jednoj banci u Slavonskom Brodu, uplatio iznos od nekoliko stotina eura. Obzirom da do jučerašnjeg dana nije dobio traženi povrat novca niti dogovorene dijelove za motocikl, shvatio je da je prevaren. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku počinitelja kaznenog djela i podnošenju odgovarajućih pismena.

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela prijevara i kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Pritom je utvrđeno da je 56-godišnjak, dana 12. kolovoza 2020. godine, u Vrpolju, sa 32-godišnjakom dogovorio prodaju svog osobnog automobila, a koji mu je pod račun dao svoj osobni automobil i obvezao se platiti iznos od nekoliko tisuća kuna (navedeno u kupoprodajnom ugovoru) do 10. rujna, što isti nije učinio.

Također je utvrđeno da je 32-godišnjak, na ugovoru o kupoprodaji automobila krivotvorio potpis 56-godišnjaka i automobil prodao trećoj osobi.

Policijski službenici protiv 32-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Autor - 18/02/2014 0
Pozdravljam jedinstvo koje je bilo u županijskoj Skupštini bez obzira što je bilo komentara tko je bio prvi i kad…

Autor - 20/09/2019 0
I ove godine, tijekom obilježavanja Dana policije, održat će se već tradicionalna utrka građana i policije. Pozivamo naše sugrađane i…