LJETO U KNJIŽNICI

931 0

NOVA GRADIŠKA, 4. kolovoz 2012. – Gradska knjižnica Nova Gradiška i ovoga ljeta je najmlađim Novogradiščanima, ali i djeci iz općina novogradiškog kraja, te djeci koja su na ljetovanju u našem gradu, omogućila da dođu u knjižnicu,

druže se i kreativno sudjeluju u brojnim radionicama. Poticaj je to za svu onu djecu koja nisu članovi knjižnice da se učlane u Knjižnicu, ne samo zbog Ljeta u knjižnici već zbog brojnih susreta, događanja i druženja koja se u knjižnici odvijaju tijekom cijele godine.

 

Jedanaesto tradicionalno Ljeto u knjižnici traje do 20. srpnja i na susrete dolazi 70 do 80 djece. Počelo je radionicom Čarobno recikliranje koju su vodile Gabrijela Tančak i njezina kći Renata. Slijedila radionica Škrinja s blagom koju je vodila knjižničarka Renata Matijašević, a Branko Kolić vodio je radionicu plesa i recitacija, a u petak je organizirana kreativna radionica mladih znanstvenika koju su vodile Helene Barišić, magistra biologije i kemije i Vesna Rešetar, magistra primarne edukacije. Okupilo se čak 80-ero djece, koja su bila organizirana u dvije grupe. Pozdravila ih je ravnateljica Biljana Dakić. Mališani su se okušali u kemijskim eksperimentima i izradi zmaja koji riga vatru.

 

Slijedeće druženje u Gradskoj knjižnici zakazano je za 8. kolovoza u 17 sati kada će novogradiški mališani moći sudjelovati u radionici kreativnog pisanja koju će voditi Sanja Šimić.

Related Post

„Mjesta ima na metli svima“

Autor - 20/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. veljače 2012. – Ponedjeljak je bio veseli Dan karnevalskih zbivanja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Kreativna radionica…