„MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA“- Bomba u vinogradu

782 0

Foto PUBP, Ilustracija

SLAVONSKI BROD,  10. svibnja 2021. – Tijekom vikenda dvije osobe sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, odlučile su se na dragovoljnu predaju oružja, te pozvale policiju. Jedna osoba je dragovoljno predala 50 komada streljiva, kalibra 7,9 mm, a druga 80 komada ne rasprskavajućeg streljiva. Streljivo su preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu. 

Dana 8. svibnja, u 21.40 sati, osoba sa područja Općine Staro Petrovo Selo, pronašla je u travi, u vinogradu, ručnu bombu. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, utvrdili su da se radi o ručnoj bombi M-75, koju su na siguran način uništili.

Priključite se Kampanji „Manje oružja – manje tragedija“!

Podsjećamo građane da i dalje mogu u sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, te sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, koji će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti oružje. 

Građani, priključite se Kampanji „Manje oružja – manje tragedija“, donesite ispravnu odluku i dragovoljno predajte oružje policiji, te tako učinite svoj dom i svoje životno okružje sigurnijim!

Related Post