„MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA“ : Sve više građana dragovoljno predaje oružje

429 0

SLAVONSKI BROD, 21. listopada 2020. – Ako je suditi po sve većem broju građana koji zovu Policiju i bez posljedice predaju oružje koje nezakonito posjeduju može se zaključiti da kampanja “Manje oružja, manje tragedija” u posljednje vrijeme uzima maha.

Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, u utorak, 20. listopada, potaknuti objavama o dragovoljnim predajama ubojitih sredstava, policijski službenici evidentirali su tri dragovoljne predaje. Građanin je policiji u Novoj Gradiški dragovoljno predao pištolj tipa Reck PK. Istog dana, i u Slavonskom Brodu, građanin i građanka su se odlučili na dragovoljnu predaju 500 komada streljiva kalibra 7,9 mm, 130 komada streljiva raznog kalibra i 3 ručne bombe M75.

Dan prije građanin iz Bukovlja je policiji dragovoljno predao puško-strojnicu tipa PPS-43 Sudayev. Istog dana, i u Davoru se jedna građanka odlučila na dragovoljnu predaju automatskog pištolja M84 tzv. „Škorpion“ i 7 komada streljiva kalibra 7,65 mm.

PODSJEĆAMO:

Još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Related Post