MARATON KRATKOMETRAŽNIH ANIMIRANIH FILMOVA, 19. 12. 2017. U 10,00 SATI, DOM KULTURE

1703 0

I ove će se godine po peti puta u Hrvatskoj održati Maraton kratkometražnih filmova, manifestacija kojom se na najkraći dan u godini 21. prosinca slavi kratka filmska forma, a programi će se odvijati u 22 kina diljem zemlje.

Inicijativu Najkraći dan pokrenuo je 2012. godine Francuski nacionalni centar za film u suradnji s Agencijom za kratki film s idejom cjelodnevne promocije bogatog repertoara kratkometražne forme u cijeloj zemlji. Nakon velikog uspjeha u Francuskoj, inicijativa je postala međunarodna i sada uključuje 14 europskih zemalja. Jubilarni peti Maraton kratkometražnog filma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji sa zagrebačkim Francuskim institutom i Kino mrežom.

U našoj dvorani ćemo malo požuriti pa će se “maratonci” održati 19. 12. S početkom u 10,00 sati. Naši će gledatelji imati priliku pogledati programe ‘Domaći mali maratonci’ i ‘Europski mali maratonci’ koji donose animirane naslove namijenjene najmlađim gledateljima.

‘Domaći’ i ‘Europski mali maratonci’ donose nagrađivane animirane kratkometražne filmove za djecu. Prvi, ‘domaći’ program, donosi serijal animiranih filmova Koyaa i nestašni predmeti (njih osam) autora Kolje Sakside kao i Ježevu kuću Eve Cvijanović. Osim toga, a u sklopu europskog programa ‘kratkiša’ najmlađi će gledatelji vidjeti animirane filmove iz Nizozemske (Malo logike), Slovenije (Lasica), Italije (Dobro jutro mjeseče), dva filma iz Francuske (Dva prijatelja i Malena lija) te po jedan iz Hrvatske (Medo trapavko), Portugala (Ginjas) i Španjolske (Životna priča).

POPIS FILMOVA:

10,00 sati

Program DOMAĆI MALI MARATONCI

Koyaa, r. Kolja Saksida…………………..30’50”

Razigrani autić

Divlja ležaljka

Leteća bilježnica

Rasplesane čarape

Tvrdoglave naljepnice

Smrznuti šal

Život je potpuno lud

Živio, Koyaa!

Ježeva kuća, r. Eva Cvijanović…………………….10′

UKUPNO TRAJANJE:…………………….40’50’ min.

10, 45 sati

Program EUROPSKI MALI MARATONCI

Some Logic / Malo logike (Nizozemska)……………………………0’54”

Weasel / Lasica (Slovanija) 11’35”

Good morning moon / Dobro jutro mjeseče (Italija)………..4’13”

Two Friends / Dva prijatelja (Francuska)……………………………4′

Easygoing Teddy / Medo trapavko (Hrvatska)……………………8′

Ginjas / Ginjas (Portugal)……………………………………………………2′

Teeny Weeny Fox / Malena lija (Francuska)………………………..9′

A Life Story / Životna priča (Španjolska)………………………………4’20”

UKUPNO TRAJANJE:…………………………………………………………….44 min.

Ulaz na sve projekcije je besplatan!

Related Post