Marijan Radić na aktualnom satu zatražio rješavanje zbrinjavanja mulja koji ostaje nakon pročišćavanja otpadnih voda (VIDEO)

923 0

Tekst Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA,  1. lipnja  2023. – I današnja  sjednica Gradskog vijeća održana pod predsjedanjem Dinke Matijević započela je tradicionalnim aktualnim satom.  Gradski vijećnici su  još jednom  pokazali interes  za  radove u komunalnoj infrastrukturi, održavanje javnih površina i rad  gradskih  tvrtki  Eko-kong i Vodovod zapadne Slavonije,  koje se bave komunalnom djelatnošću i opskrbom  vode.  Vijećnici su pitali,  a gradonačelnik  Vinko Grgić je na pitanja odgovarao gotovo dva  sata.  

Iz vijećničkih pitanja  izdvojimo pitanja Marijana Radića  koji je upozorio na probleme  mulja koji ostaje nakon  pročišćavanja otpadnih voda i  njegovog zbrinjavanja  koji  nije riješen, te   devastiranih  pješačkih staza i kolnika   nakon izvođenja komunalnih radova. 

Vijećnici su raspravljalo o godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Grada Nova Gradiška za 2022. godinu i izvješću  o izvršenju programa  na području  grada u 2022. godini -građenju  i održavanju komunalne infrastrukture, te korištenju  sredstava naknade  za zadržavanje   nezakonito izgrađenih zgrada i izvješću  o radu i financijskom poslovanju  gradskih ustanova, društava i  zajednica. 

Razmatrali su i  prijedlog programa  rada Savjeta  mladih Grada Nova Gradiška za 2023. godinu, te prijedlogu odluke  o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika, prijedlogu o  izmjenama odluka Detaljnog plana uređenja Zona malog gospodarstva,  raspisivanju natječaja  za zakup poljoprivrednog zemljišta na području garda.

Related Post