MICAN KRENUO NA HODOČAŠĆE: Iz Okučana do Lurdsa i Fatime za 90 dana

3549 0

OKUČANI   – Danas je iz Okučana  na hodočašće dugo 3.000 kilometara  pješice  krenuo  Milorad Oršulić – Mican. Na zahtjevno pješačenje koje će trajati  tri mjeseca, do Lurdsa i marijanskog svetišta  u Francuskoj, a u nastavku do Fatime u Portugalu, gdje planira biti  13. svibnja na blagdan  Gospe Fatimske,  ispratili su ga ispred kipa Gospe Lurdske u perivoju samostana,  supruga, časne sestre Klanjateljice  Krvi Kristove,  fra. Mario Raman, općinski načelnik Aca Vidaković i njegov zamjenik  Mario Bokulić, te brojni prijatelji.

    Prije toga u kapelici sv. Marije de Matias  održana je   jutarnja misa koju je predvodio fra Mario Radman,  na kojoj  je Micanu dana potpora da sam pješačeći dođe do željnog cilja.

     -Bit ćemo uz tebe svakog dana i sjetit se tebe i tvojih koraka. Znam da ćeš ti na svom hodočašću moliti za svoju obitelj, za naše potrebe, za mir  u našoj domovini Hrvatskoj  tako i u svijetu. Neka  dobri Bog nagradi svaki tvoj korak i svaku tvoju neprospavanu noć. Nisi sam. Mi ćemo biti uz tebe, koji smo ovdje na zemlji, a ja te prepuštam  dragom Bogu  i našoj Gospi da te prate na tvom životnom putu i na tvom hodočašću,  te da nam te  živa i zdrava vrate po završetku hodočašća – kazao je fra Mario Radman.

      Ispred  kipa Gospe Lurdske Mican  se zahvalio svima koji  su ga došli ispratiti, od Okučanaca i onih  koji su došli iz okolnih mjesta, te Nove Gradiške, Godinjaka i Zagreba.

      -Molite se za mene. Ja ću vas sve nositi u srcu moliti se za vas, našu župu, hrvatski i drugi narod – kazao je Milorad Oršulić – Mican.

      Mican će u 90-ak dana prepješačiti  oko 3.000 kilometara i izmoliti  1.000 krunica.

      Danas će pješačiti 30 kilometara do Jasenovca, a potom tijekom tjedna  preko Lonje, Velikog Svinjičkog, Letovanića, Gradeca Prokupskog i  Jaske  u petak doći do Krašića, odakle će potom  krenuti  u Črnomelj i kroz Sloveniju nastaviti pješačenje prema Francuskoj.

Related Post