MIHAEL KVORKA: Poslušajte pjesmu “U tvome imenu” 

469 0

“Biti kraj svoga djeteta nije luksuz, već ljudsko pravo” poručuje Mihael Kvorka novom pjesmom

Zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor, Mihael Kvorka, javnosti predstavlja svoj drugi samostalni singl, “U tvome imenu”, koji je nastao neposredno nakon rođenja kćeri Iris. Na pjesmi je, kao i do sada, radio zajedno s kolegom Robertom Domitrovićem, a kako su obojica postali očevi ove godine, to im je donijelo novi pogled na svijet, puno radosti, ali i neke izazove s kojima se do sada nisu susretali. Naime, kao i stotine očeva u Hrvatskoj zbog dobro znane situacije, nisu smjeli prisustvovati rođenju kćeri te su osjetili kako je to biti odvojen od voljene osobe u jednom od najvažnijih trenutaka u životu.

“Ova pjesma mi zaista puno znači, jer je nastala kao posveta našim kćerima i suprugama, a cijeli proces snimanja bio je ispunjen emocijama. Jedne večeri, dok smo Robi i japričali o cijeloj situaciji koja se događa u svijetu i malo se požalili jedan drugomekako nismo mogli prisustvovati rođenju naših kćeri pa se prisjetili i slučaja oca koji je kampirao ispred bolnice u Klaićevoj da bi bio bliže svome djetetu, shvatili smo da bismo željeli javno nešto reći na tu temu.” – otkriva Mihael.

“Dok sam pisao tekst za pjesmu, razmišljao sam o djeci koja su sama i izolirana u vrijeme pandemije, a najviše o Mihaelovoj i svojoj kćeri. Želio sam poslati poruku podrške, da smo uz njih i izraziti ono što gotovo svaki roditelj osjeća. U pjesmi sam obuhvatio sve o čemu smo Mihael i ja razmišljali dok su nam se kćeri rađale teosjećaje koje smo proživljavali u prvim mjesecima dok smo ih upoznavali.Vjerujem da se mnogi mogu pronaći u ovoj pjesmi.” – nastavlja Robert, Mihaelov dugogodišnji suradnik, autor teksta i producent pjesme.

Singl prati i efektni video uradak sniman “double exposure” tehnikom, koju ne vidimo često u spotovima na sceni. Ideja je bila prikazati kako se čak i u vrijeme društvene distance i izolacije može povezati s dragim ljudimate podsjetiti da nismo sami makar se tako činilo. Redateljsku i snimateljsku ulogu je, kao i na prošlom Mihaelovom spotu, vrlo uspješno obavila Anita Nadj.

Elegantan video spot za pjesmu “U tvome imenu” pogledajte na https://youtu.be/IpdgxhO9iCU

“Biti kraj svoga djeteta nije luksuz, već ljudsko pravo i nešto što je neophodno za razvoj, ali i oporavak djeteta. Kroz poruku ljubavi i podrške želimo skrenuti pozornost i na ove situacije u kojima se mnogi roditeljinalaze.” – za kraj poručuju Mihael i Robert.

Podsjetimo, Mihael Kvorka je ovo ljeto objavio singl “Ljeto za nas”, a pet godina je bio i frontmen benda The A! s kojim je objavio sedam singlova i dvostruki dvojezični album „Stereo“ . Pjesme “Nikad”, „Divan sunčan dan“ i „Jedan dobar razlog“ su najpoznatiji uratci benda koji su zastupljeni u domaćem eteru.

Related Post

UTOPILA SE U SAVI

Autor - 01/08/2017 0
SLAVONSKI BROD, 1. kolovoza 2017. – Policija brodsko-posavska obavještava da je jutros oko 8.40 sati, u rijeci Savi (Splavarska ulica…