MILAN VIDOŠIĆ PROGLAŠEN NAJBOLJIM GLUMCEM

3159 0

NOVA GRADIŠKA – Milan Vidošić, član dramske sekcije HKUU „Trenk, koja se na 14. smotri pučkih igrokaza u Sikirevcima predstavila komedijom „Kod Anke“, proglašen je najboljim glumcem.

Proteklog je vikenda u Sikirevcima u sklopu 53. Brodskog kola održana 14. smotra pučkih igrokaza. U Sikirevcima su se predstavila i dva društva iz novogradiškog kraja, HKUU „Trenk“ Nova Gradiška i KUD „Drežnik“ iz Drežnika. Na smotri su igrokaze izveli „Matini kripoštoli“ i članovi KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Brestovca.

Trenkovci su se predstavili komičnim igrokazom „Kod Anke“, kojega je napisala voditeljica Vesna Vlaović. Protagonisti predstave posjetitelje su nasmijali do suza. Radnju su ovoga puta postavili u tri mala posavska sela, a dobro poznata ekipa, pojačana mladim snagama, spremno se odazvala vježbi Civilne zaštite.

Glumci KUD-a „Drežnik“, pod vodstvom Andrije Čakarića, predstavili su se igrokazom „Oću život svoj da promijenim“. Priča je to smještena u birtiju u koju neki mještani sela nikada ne zalaze, a neki iz nje skoro nikada ne izlaze.

Na humoristična način prikazali su život seljaka u stara vremena, ali s elementima današnjeg modernog doba.

Smotru je otvorio županijski pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović.

Tradicionalno se na smotri dodjeljuju nagrade za najboljeg glumca i glumicu. Komisija u kojoj su bili predsjednik Folklornog ansambla Broda Josip Perčević, etnolog Zvonimir Toldi i Snježana Missoni proglasila je Milana Vidošića najboljim muškim glumcem. Najboljom glumicom proglašena je Irena Matković iz glumačke skupine „Matini kripoštoli“.

Related Post