MINISTAR ZDRAVLJA DR. MILAN KUJUNDŽIĆ SE SLOŽIO

1099 0

NOVA GRADIŠKA – Ako je suditi po izjavama župana Danijala Marušića i predstojnika dr. Josipa Kolodzieja danim prvog dana ove godine prilikom posjeta župana i gradonačelnika Vinka Grgića rodilištu Gradske bolnice Nova Gradiška

novogradiška, bolnica će uskoro ponovo dobiti status samostalne zdravstvene ustanove. Iako nije kazano kada će to biti za pretpostaviti je da će Županijska skupština takvu odluku donijeti uoči lokalnih izbora koji se održavaju u svibnju.

 

-Već godinama dolazim prvi dan nove godine u rodilište i uvijek rado srećem ove drage ljude koji rade 1. siječnja. Zahvalio bih se svim djelatnicima i predstojniku Gradske bolnice Nova Gradiška dr. Josipu Kolodzieju. Nadam se da će vrlo brzo biti ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška. Ova je bolnica dokazala potrebu opstojnosti tako da ju zaista moramo sačuvati – kazao je župan Danijel Marušić.

Zahvaljujući se na donacijama Gradu i Županiji, predstojnik Gradske bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej je rekao, kako unazad dvije i pol godine, koliko je bolnica u nezasluženom statusu, daju veliku potporu i skrbe o bolnici. Županu je zahvalio i za nedavno organizirani sastanak s Milanom Kujundžićem, ministrom zdravstva, nakon kojeg, kako je rekao, očekuje povratak pravnog statusa bolnice.

-Situacija poput migrantske krize pokazuje da je ova bolnica važna. Nedavno smo imali 16 migranata na liječenju u našoj bolnici, poslije toga bilo je na auto-cesti i nekoliko teških prometnih nesreća s ozlijeđenima koje smo zbrinuli. Sve su to slučajevi koji dokazuju važnost opstojnosti novogradiške bolnice.

Pravni status ne mora nužno značiti da ćemo širiti opseg djelovanja. Naša je bolnica četvrte kategorije i 60 kilometara udaljena od bolnice u Slavonskom Brodu. Znači moramo razvijati osnovne djelatnosti što je u skladu s veličinom naše bolnice, a imat ćemo sve što imamo i sada. S time se na sastanku, na kojemu smo bili ja i župan, ministar složio.

Kroz ovaj vrlo težak period za nas imali smo podršku građana, politike, Grada i Županije. Bilo je to vrijeme neizvjesnosti jer je bilo pitanje da li će bolnica opstati, da li će se radna mjesta zadržati. Sada taj dio više nije upitan. Zahvaljujem svim djelatnicima koji su ove dvije i pol do tri godine ostali raditi ovdje u Novoj Gradiški. Svi mi liječnici smo imali ponuda otići raditi drugdje, ali ostali smo i smatram da su ljudi najveći kapital ove ustanove. Zaposleno je 376 djelatnika, medicinskog i nemedicinskog osoblja. Najveći kapital su 74 liječnika, od čega su 24 mlada specijalizanata. Radi se o domaćim ljudima i njihov povratak očekujemo za manje od godinu dana. Većina ih se vraća i nastavlja ovdje raditi- rekao dr. Josip Kolodziej.

Related Post

MEĐUNARODNI USPJEH

Autor - 30/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 30. travnja 2014. – Jedna od najznačajnijih svjetskih harmonikaških manifestacija i sigurno jedna od vodećih na europskoj razini…