MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA

604 0

ELDI su sredstva odobrena za uvođenje nove tehnologije za proizvodnju e-tekućina za elektronske cigarete u projektu vrijednom 18,6 milijuna kuna, KLIMAOPREMI za povećanje konkurentnosti na međunarodnim tržištima u projektu vrijednom 45,8 milijuna kuna

ZAGREB, 6. srpnja 2014. – Na danas održanoj konferenciji Ministarstva poduzetništva i obrta predstavljeno je 28 projekata malih i srednjih poduzetnika

koji su odabrani za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj vrijednih preko 640 milijuna kuna. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva kojima će se financirati ti projekti je 249.430.113,88 kuna, a 28 projekata trebalo bi otvoriti i 650 novih radnih mjesta. „Ovo je za nas povijesni trenutak jer su po prvi puta poduzetnicima dodijeljena sredstva iz strukturnih fondova u ovako velikom iznosu.

 

No ovih 250 milijuna kuna odobrenih sredstava je tek početak. Ujesen očekujemo puno novih natječaja i siguran sam da će se sva dostupna sredstva iz EU fondova iskoristiti na najbolji mogući način te da ćemo puno više novca povući iz fondova, nego što uplaćujemo“, poručio je ministar Gordan Maras dodajući kako se radi o vrlo kvalitetnim projektima među kojima je najniži iznos pojedinačno dodijeljene potpore 4,34 milijuna kuna, a najviši 26 milijuna kuna.

Ova shema dodjele bespovratnih sredstava odnosi se na poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva dodjelom bespovratnih sredstava za poboljšanje tehnološke strukture poduzeća te konkurentnosti turizma dodjelom bespovratnih sredstava za ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela uključujući prateće sadržaje koji služe jačanju turističke ponude i produženju sezone. Ugovori s korisnicima bespovratnih sredstava će biti potpisani do kraja srpnja 2014., a svi projekti moraju završiti do 31. srpnja 2016. godine.

Autor MINPO


Related Post