MJESEC HRVATSKE KNJIGE U NOVOJ GRADIŠKI

381 0

NOVA GRADIŠKA, 21. listopada 2016. – Na šesnaest mjesta na središnjem gradskom trgu i gradskim ulicama, te na Dječjem odjelu Gradske knjižnice danas su čitali srednjoškolci i osnovci iz novogradiških i osnovnih škola

u susjednim općinama. U čitanju su im se pridružili mališani iz Dječjeg vrtića i građani.

U povodu Mjeseca knjige bili su sudionici jedinstvene akcije „Čitam sto na sat“. Čitala su djela Mire Gavrana i ostalih novogradiških zavičajnih pisaca, popularizirala knjiga i čitanje što je i cilj i ove akcije organizirane u Mjesecu hrvatske knjige.

Okupili su se ispred gradske pozornice na „šahovnici“ gdje su ih pozdravile prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.

-Želim vam da se u Mjesecu knjige češće družite s knjigom nego inače iako vjerujem da vam je knjiga uvijek na prvom mjestu i dobar prijatelj – kazala je Vesna Đapić.

Organizatori ove akcije bile su Gradska knjižnica i Gimnazija Nova Gradiška, a suorganizatori Dječji vrtić Nova Gradiška, osnovne i srednje škole i njihovi knjižničari, ustanove, udruge i kafići. Koordinatori su bili ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik i knjižničari Gradske knjižnice.

Pokrovitelj je bio Grad Nova Gradiška.

Related Post

Propast domaćeg trgovanja

Autor - 11/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. siječanj 2011.– Sudski sporovi koji se vode nad preostalom imovinom Mercisa, nekada najvećeg novogradiškog trgovačkog poduzeća, zaustavili…