NA PRUZI POGINUO PETNAESTOGODIPNJI DJEČAK

1323 0

ZADUBRAVLJE, 27. Rujna 2010. – Jučer u 2,35 sati na željezničkoj pruzi kod mjesta Zadubravlje smrtno je stradao petnaestogodišnji dječak iz Donje Vrbe. Na njega je naletio brzi vlak dok je hodao peronom neposredno uz željeznički kolosijek. Brzi vlak koji se kretao na relaciji Slavonski Brod-Vinkovci naletio je na njega prednjim djelom lokomotive, te ga odbacio u Lateralni kanal. Od zadobivenih ozljeda 15-godišnjak je na mjestu preminuo, te je njegovo mrtvo tijelo prevezeno na Odjel patologije, Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, gdje će tijekom današnjeg dana biti izvršena obdukcija. Policija je na mjestu događaja obavila očevid.

 

Prema svemu sudeći, riječ je o nesretnom slučaju, no još uvijek se utvrđuju okolnosti tragičnog događaja – kaže glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić, dodavši kako se maloljetnik kretao uz prugu pa ga je najvjerojatnije povukao vakuum zbog brzine vlaka koji se inače ne zaustavlja na ovoj postaji. Strojovođa se uspio zaustaviti na sljedećoj postaji u Garčinu, dva kilometra dalje.

 

– Vlak je nekoliko puta jako svirao i u jednom trenutku se čuo udarac – kaže prva susjeda nemilog događaja Gospa Gavranić, inače blagajnica na željezničkoj postaji. Šokirana je stravičnom smrti dječaka kao i susjedi. No ponašanje mladih posljednjih desetak godina, prema njihovim riječima, postalo je nepodnošljivo. Tu su svaku noć, a posebno vikendom sjede na pruzi, piju i bacaju boce.

 

Glasnogovornica PU podsjeća na odredbe Obiteljskog zakona prema kojem maloljetnici iza 23 sata ne smiju biti vani bez pratnje roditelja ili starijih osoba od povjerenja. Što se dogodilo nesretnom dječaku, zbog čega je bio sam uz prugu, tri i pol sata duže od zakonom propisanog vremena, doznat će policija provedenim očevidom. Dječak je nedavno upisao i krenuo u prvi razred Industrijske škole u Slavonskom Brodu.

Related Post