Na autocesti stradala turska obitelj, a u Novoj Gradiški vozač pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

878 0

Foto PUBP

SLAVONSKI BROD /NOVA GRADIŠKA, 20. srpnja 2020.  – Unatoč stalnim upozorenjima  o pojačanom o kontinuiranom nadziranju prometa  vozači  i dalje najviše posla  zadaju  brodsko-posavskim policajcima. Prošli tjedan su utvrdili 416 prometnih prekršaja i sudjelovali u utvrđivanju uzroka  28 prometnih nesreća u kojima je lakše ozlijeđeno 5 osoba. Uhvatili su 25 vozača da  upravljaju  vozilom pod utjecajem alkohola, 9 „vozača“ da  upravljaju bez položenog vozačkog ispita. Kroz Donje Andrijevce 30-godišnji vozač je vozio 102 km/h.

SKRIVIO PROMETNU NESREĆU S 1,65 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU

-U Novoj Gradiški, jučer (18. srpnja), u 20.45 sati, u Ulici Ljudevita Gaja, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Policija je očevidom utvrdila, da je 42-godišnjak upravljajući osobnim automobilom s 1,65 promila alkohola u organizmu, zbog ne držanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, udario svojim vozilom u stražnji dio osobnog automobila, kojim je upravljala 36-godišnjakinja. Također je utvrđeno da 42-godišnjak kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Obzirom da je vozač bio alkoholiziran, zadržan je u policiji na otriježnjenju te policijski službenici protiv njega podnose optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U PROMETNOJ NESREĆI 4 OSOBE LAKŠE OZLIJEĐENE

Na autocesti A3, u blizini Okučana, dana 19. srpnja, u 6.05 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 36-godišnjak (državljanin Turske) upravljajući osobnim automobilom (francuskih registracijskih oznaka), zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio tegljača, odnosno priključene poluprikolice, kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Srbije. U ovoj prometnoj nesreći, lakše je ozlijeđen vozač, te troje putnika u dobi od 33, 7 i 3, dok je 1-godišnje dijete neozlijeđeno. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški. Promet se tijekom očevida obavljao lijevom preticajnom prometnom trakom. Policijski službenici protiv 36-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

KONTINUIRANI NADZORI U PROMETU

Prošli tjedan (13. do 19. srpnja), na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 28 prometni nesreća (2 s ozlijeđenim osobama i 26 prometnih nesreća s materijalnom štetom) u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno. Policijski službenici su u spomenutom vremenu, pojačano nadzirući promet, utvrdili 416 prometnih prekršaja, od kojih je 188 prekršaja nepropisnih brzina, 83 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita, 8 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 7 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 5 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Izmjerene najveće brzine – očitana najveća koncentracija alkohola

Najveća nepropisna brzina od 206 km/h, izmjerena je dana 17. srpnja, u 13.50 sati,  na autocesti A3, kod Slavonskog Broda, kojom prilikom je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka  upravljao 41-godišnjak iz Slavonskog Broda. U Donjim Andrijevcima, dana 19. srpnja, oko 12 sati, 30-godišnjak je kroz naselje, upravljao osobnim automobilom (đakovačkih registracijskih oznaka), krećući se brzinom od 102 km/h. Najveća koncentracija alkohola od 2,67 promila, očitana je u organizmu 52-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom (kutinskih registracijskih oznaka), u Malinu (14. srpnja, u 2 sata).

Policija i dalje nastavlja s pojačanim nadzorima

Policijski službenici nastavljaju i dalje s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, među koje spadaju: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisana uporaba mobitela te drugi prekršaji. Pritom će se koristiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i raspoložiti uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao primjerice: uređaj za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaj za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Ovim putem ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.-navodi u današnjem priopćenju Kata Nijić –  glasnogovornica PUBP.

Related Post