Vozilom vrijednim 200 000 kuna Općina Rešetari obradovala vatrogasce

674 0

REŠETARI, 2. ožujka 2019. – Doprinos i potpora koju Općina Rešetari pruža u radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari najbolje pokazuje nabava vatrogasnog vozila vrijednog 200 000 kuna. Prema riječima Zlatka Age, općinskog načelnika sredstva za nabavu vozila osigurana su iz općinskog proračuna. Načelnik Zlatko Aga ključeve je predao Antunu Jugu, predsjedniku Vatrogasne zajednice općine Rešetari i Krešimiru Kneževiću, predsjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari.

Vatrogasna zajednica Općine Rešetari u suradnji s Općinom Rešetari prošle je godine napravila vatrogasni plan o ciljevima ulaganja u vatrogastvo, zaštiti od požara i razvoju civilne zaštite. Kako bi društvo pokušali revitalizirati te pomoći u daljnjem radu, na ovaj način smo htjeli unaprijediti i vatrogastvo u našoj općini. Ovo je prvi korak na tom putu, a drugi je legalizacija svih prostora Društvenog doma i spremnice vatrogasnog društva koji su bili dograđivani kroz zadnjih 90 godina koliko društvo postoji. Izvršili smo doprojektiranje i dobili građevinsku dozvolu za ovaj prostor. Kandidirali smo ovaj projekt za mjeru ruralnog razvoja. Nadamo se da će projekt zadovoljiti uvjetima i da ćemo dobiti sredstva u vrijednosti 6.600.000,00 kuna.Ove godini trebali bismo i raspisati natječaj te započeti radove. Prvi je projekt bio projekt dječjeg vrtića kojeg je kandidirala Općina Rešetari, dok je ovaj projekt kandidiralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Rešetari.  Već u petom mjesecu nastojat ćemo na Sajmu vatrogastva u Njemačkoj kupiti drugo navalno vozilo koje bi zadovoljavalo potrebe društva i zadovoljilo sve one potrebe koje nam nameće vatrogastvo i potrebe zaštite od požara. U cilju podizanja kvalitete vatrogastva na našem prostoru nastojat ćemo da određeni dio općina, uključujući i našu, dobije javnu vatrogasnu postrojbu u kojoj bi bilo zaposleno nekoliko profesionalaca. Na ovaj način bi država kroz decentralizirana sredstva pomogla ne samo Općini već i tim ljudima“, kaže Zlatko Aga, načelnik.

Zadovoljstvo nije krio ni predsjednik DVD-a Rešetari Krešimir Knežević koji je naglasio kako je nabava novog vatrogasnog vozila značajan doprinos radu vatrogasnog društva što će znatno olakšati ispunjavanje zahtjevnih vatrogasnih intervencija.

Iduće godine obilježavao 90 godina postojanja i rada. Iako društvo broji oko osamdesetak, većinom mlađih članova još uvijek je to nedostatno. Mogu reći da su uvjeti za rad vrlo dobri, a ako prođe projekt s Općinom Rešetari uvjeti za rad vatrogasaca bit će puno još bolji“, kaže Krešeimir Knežević, predsjednik.

U ime svih članova Zlatku Agi i Općini Rešetari zahvalio je Antun Jug.

 

Related Post