Na Erste Plavoj ligi u Osijeku nastupilo više od 600 djece

242 0

Foto: EPL/Pro Sport


Sva djeca iz Osijeka i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Slavonija-Žito Osijek

U Osijeku su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2024 na kojima je nastupilo više od 600 učenica i učenika 1. do 6. razreda škola iz cijele županije. Natjecanje s otvorili glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, predsjednica AK Slavonija-Žito Zvjezdana Tuma Pavlov i predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat.

Po dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup na finalu u Zagrebu, koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala. Iako je, naročito u mlađim dobnim uzrastima, mnogima nastup na Erste Plavoj ligi u Osijeku bio prvi susret sa sportom, neki od učenika na ovom natjecanju sudjeluju već godinama.

Jedna od njih je i Mia Rajić, učenica 6. razred OŠ Vladimir Nazor iz Đakova, pobjednica u trčanju na 60 metara.

“Jako volim atletiku, a naročito trčanje. Omiljene sportašice su mi Sandra Perković i Blanka Vlašić. Vidjela sam ih uživo na finalu Erste Plave lige u Zagrebu i to mi je ostalo u najljepšem sjećanju. Inače, voljela bih osim atletike probati još i rukomet, odbojku i tenis”, kaže Mia.

U atletici su se na Erste Plavoj ligi okušali i nekima kojima ona nije prvi sportski izbor, poput Filipa Kalinkova, učenika 6. razreda OŠ August Šenoa.

„Ja treniram nogomet i borilački sport krav magu, a ovdje sam se natjecao u skoku u dalj i trčanju na 60 metara. Mislim da je atletika jako zabavna i da bi se svi trebali okušati u tom sportu. Meni je upravo Usain Bolt, uz Mikea Tysona, najdraži svjetski sportaš“, rekao je Filip.

Vrlo je svestrana i Lana Barišić, učenica 6. razreda OŠ Miroslav Krleža koja ima puno sportskih želja.

„Treniram atletiku, ali jako volim i odbojku. Omiljene sportašice su mi Blanka Vlašić i Sandra Perković i nadam se da ću ih upoznati na finalu u Zagrebu. Volim sport jer me smiruje kad sam, primjerice, u stresnim situacijama u vezi sa školom. Trčanje me baš uvijek smiruje. Voljela bih se okušati i u skoku u dalj jer vjerujem da bih mogla skakati preko pet metara te u skoku u vis jer bih već sad uz dobru tehniku mogla preko 150 cm. Voljela bih i bacati koplje“, pojašnjava Lana.

Osijek je grad sporta, a od sada će pristup najmlađih sportu biti još jednostavniji. Sva djeca iz Osijeka i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Slavonija-Žito Osijek.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se 4. svibnja kvalifikacijama u Makarskoj

Related Post

HRVATSKI ŽUPANI:

Autor - 03/12/2013 0
Analiza Udruge poslodavaca u zdravstvu pokazuje da će do kraja 2013. godine novi gubici u zdravstvu iznositi oko tri milijarde…