NA MJESTU NESREĆE

367 0

Danas, oko 11 sati, u Slavonskom Brodu, na gradskom Korzu, održana je pokazna vježba u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, u kojoj su osim hitne službe, sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave

brodsko-posavske.

 

Cilj je uvježbavanje postupanja, koordinacija i zajedničko djelovanje timova žurnih službi u slučaju teže prometne nesreće.

 

Inače, u slučaju prometnih nesreća, neophodno je pravovremeno reagiranje žurnih službi. Jedan od značajnijih problema u zdravstvu je zbrinjavanje traume nakon prometnih nesreća. Izvanbolnička hitna služba, prepoznala je važnost dobre organizacije i stalne edukacije vlastitih timova u zbrinjavanju stradalih, jer dobra organizacija i kontinuirano provođenje edukacije minimaliziraju moguće daljnje posljedice po zdravlje nastradalih. Pri zbrinjavanju unesrećenih iznimno je važna suradnja i drugih žurnih službi na mjestu nesreće.

 

Zajedničkom pokaznom vježbom u kojoj je simulirana teška prometna nesreća, hitna služba i policija, brojnim prisutnima na gradskom Korzu, pokazali su visoku razinu profesionalizma, uvježbanosti i spremnosti.

(Glasnogovornica PUBP Kata Nujić)

Related Post

Autor - 04/08/2019 0
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno- redarstvene operacije Oluja slavi se svake godine 5. kolovoza…