NA RADOST UDRUGA: Grad kupio tri kombija

1413 0

NOVA GRADIŠKA, 12. travnja 2018. – Grad Nova Gradiška u suradnji s Savezom športova i gradskom Turističkom zajednicom kupio nova tri kombija sa 9 mjesta koja mogu voziti vozači sa položenom B kategorijom. Uz to što će služiti za potreba brojnih gradskih udruga i društava ova će tri vozila svojim vizualnim izgledom promovirati grad i njegov identitet. Vozila su vrijedna 414.000 kuna. Kako ističe gradonačelnik Vinko Grgić u prošloj godini popravak i održavanje starog gradskog kombi vozila stajao je 130.000 kuna što je cijena jednog novog vozila.

-Najvažnije je da ćemo našim udrugama i sportašima omogućiti kvalitetan i siguran odlazak na natjecanja, nastupe i razne manifestacije gdje prezentiraju naš grad.

Gotovo svakodnevno imamo zahtjeve za prijevoz udruga, sportaša, umirovljenika i drugih. Pogotovo je to bio problem preko vikenda kada ih više traži postojeći kombi za prijevoz. Taj ćemo kombi donirati NG „Sloga“ i njima na taj način pomoći. Definirati ćemo na koji način i pod kojim uvjetima će udruge moći koristiti kombi vozila jer je važna sigurnost onih koji će se u njima voziti.

Na vozilima je logo sa vizurama grada kako bi bili prepoznatljivi pa ćemo naš grad prezentirati i na ovakav način- kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

-Tražili smo način kako da osiguramo udrugama vozila za prijevoz. Iako se razmišljalo se o mini busu i sličnom vozilu prihvaćen je moj prijedlog da se kupe tri kombija koja su po cijeni gotovo iste vrijednosti, a mogu se voziti sa B kategorijom što je za autobus kompliciranije. Drago mi je što ćemo udrugama pomoći i za njih će to biti veliko olakšanje, a biti će i značajna ušteda na troškovima prijevoza – kazao je Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti i predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška.

Related Post

Aktualni sat Gradskog vijeća

Autor - 28/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 28. prosinac 2011. – Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća počela je blagdanskim čestitkama, a nastavljena brojnim primjedbama Mate Bilonjića…

PROJEKTI I SURADNJA

Autor - 26/04/2012 0
SLAVONSKI BROD, 26. travnja 2012. – Danas je u Maloj vijećnici županijske uprave održan prvi sastanak uže radne skupine za…