Napokon na red za modernizaciju došla Domčeva ulica

1791 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠAKA, 31. siječnja 2018. – Ulica Ivana Domca jedna je od pet ulica u Novoj Gradiški koja zahtijeva uređenje i asfaltni kolnik umjesto makadama.

-Ulica je to u kojoj živi velik broj naših sugrađana koji godinama imaju obećanja od raznih političkih opcija i pojedinaca da će se nešto učiniti i ulicu urediti za dostojnom život primjeren vremenu – kazao je gradski vijećnik Marijan Radić (SDP) na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća i upitao gradonačelnika što se po tom pitanju čini i kada će se kolnik asfaltirati.

-Uz probleme koje mještani te ulice imaju, ona je specifična i po tome što je, ako se putuje željeznicom i jedan od ulaza u grad i predstavlja loš vizualni identitet našeg grada.

Znamo koji su problemi, naručen je i napravljen idejni projekt krećemo sa geodetskim elaboratom koji uključuje izvlaštenje koridora potrebnog za ulicu. Nakon toga ćemo raspisati natječaj za projektiranje i ishođenje građevinske ili lokacijske dozvole.

Imali smo velik problem HŽ-om zbog ulaza u ulicu iz Ulice baruna Trenka kojim se ugrožava koridor željeznice i eventualno buduće proširenje njihove infrastrukture. Tražili smo rješenje i zaključili da prvu kuća u Trenkovoj ulici treba kupiti i riješiti problem. Kuću smo kupili i osigurali novu trasu ceste koja vodi u ulici Ivana Domca – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

Ukrao invalidska kolica

Autor - 11/02/2019 0
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2019. – U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, zaprimljena je dojava o krađi invalidskih kolica,…