NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“

462 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 15. svibnja 2014. – Dana 9.svibnja 2014. održana je 8. radionica „Zajedno u radu i igri“ za djecu i roditelje u sklopu projekta „Gradimo zajednice-prijatelje djece“.

 

Radionica je održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ s početkom u 9.00 sati, a organizirao ju je Europski dom Slavonski Brod u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Osijeku i Udrugom Leptir iz Donjih Andrijevaca, partnerima na projektu „Gradimo zajednice – prijatelje djece“.

 

Osma radionica je posljednja u nizu održanih u Gornjim Bogićevcima za djecu predškolske dobi. Cilj današnje radionice za roditelje bio je upoznati ih s djelatnošću Udruge Leptir koja provodi odgojno-obrazovni rad s djecom rane i predškolske dobi i potaknuti ih na organiziranje sličnih odgojno-obrazovnih aktivnosti u njihovoj sredini. Roditelji su dali anonimne izjave o tome koliko je radionica ispunila njihova očekivanja za sebe i dijete koje je polazilo s njima. Zaključak je da su roditelji vrlo zadovoljni organizacijom i sadržajima, te znanjem koje su i oni i djeca dobili na radionicama, te da im je žao što završavaju s druženjem. Djeca su se uklopila u novom i nepoznatom društvu vršnjaka, te naučila slijediti upute voditeljice i sudjelovati u pripremljenim aktivnostima s obzirom na svoju dob.

Danas je za djecu i roditelje bila pripremljena likovno-kreativna radionica s otpadnim materijalom pod motom „Nije smeće sve za vreće“. Izrađivali su se ćamčići, zečići, razni cvjetovi te su djeca i majke uživali su u zajedničkom radu, a interes je trajao i dulje od predviđenog vremena.

 

Poslije radionice roditelji su upriličili zajedničko druženje djece i odraslih uz razne slastice koje su sami priredili i napravili, a uručene su im Uspomene na radionice i ugodno druženje provedeno u sklopu projekta „Gradimo zajednice-prijatelje djece“. Svi su zračili veseljem i radošću, ali i žaljenjem što je radionicama došao kraj.

 

Radionicu za roditelje moderirala je i vodila odgojiteljica Ivana Škripek Kladarić, a radionicu za djecu volonterka učiteljica Lovorka Kovačević Poletto.

 

Iskreno se nadamo kako će ovakvih radionica u našoj knjižnici biti još na zadovoljstvo i djece i roditelja, jer svatko je nešto novo naučio i stekao jedno vrijedno životno iskustvo.

 

Autor Jasminka Klarić

Related Post