NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“

567 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 11. ožujak 2014. – U Narodnoj knjižnici i čitaonici “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci dana 10.03.2014. održana je prva od predviđenih osam dvosatnih radionica u programu pod nazivom “Zajedno u radu i igri”

u sklopu projekta “Gradimo zajednice-prijatelje djece” koji organizira Europski dom Slavonski Brod u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Osijeku i Udrugom Leptir (udruga za cjelovit i skladan razvoj djece).

Radionice su predviđene za djecu rane i predškolske dobi koja trenutno ne pohađaju niti jedan oblik organiziranog odgojno-obrazovnog rada i njihove roditelje, a organizirane su u svrhu socijalizacije i poticanja cjelovitog razvoja djece, osnaživanja roditeljske uloge te upoznavanja roditelja s pravima djece.

 

Prva radionica za djecu nosi naziv “Moje potrebe”, a radionica za roditelje nosi naziv “Potrebe djece”. Obje radionice su uspješno odrađene pod vodstvom odgojiteljice Ivane Škripek Kladarić s volonterkom Lovorkom Kovačević-Poleto.

Preostalih sedam radionica održat će se u vremenu od 9,00 do 11,00 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci svakog ponedjeljka. Radionice za djecu nose naziv :”Imam prava, ali i odgovornosti”, “To sam ja”, “Ja to mogu”, “Moja obitelj”, “Imam prijatelje”, “Čuvam svoje zdravlje”, “Zajedno u radu i igri”. Radionice za roditelje nose naziv: “Prava djece”, “Dječja igra”, “Cjelovit i skladan razvoj od najranije dobi kao preduvjet uspješne pripreme za polazak u školu”, “Zaštita djece i poboljšanje kvalitete njihova života”, “Biti roditelj”, “Zajedno smo jači”, “Predškolski odgoj-nova vrednota u ruralnoj sredini”.

 

-Naša knjižnica je izuzetno ponosna što je dio tako kvalitetnog i vrijednog projekta – kaže voditeljica knjižnice i čitaonice Jasminka Klarić.

Related Post