8. FESTIVAL SEOSKIH IGARA

669 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 21. srpnja 2014. – Osmi festival seoskih igara uspješno je održan 20. srpnja u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ i pod pokroviteljstvom općine Gornji Bogićevci i Brodsko-posavske županije.

Cilj manifestacije je promoviranje sportske rekreacije, njegovanje tradicije i običaja te druženje i sklapanje novih prijateljstava. Ovogodišnji Festival vrlo je značajan za Gornje Bogićevce jer je nastavak aktivnosti koje su počele provedbom IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska i BIH u projektu „Počelo je sportom“ u kojemu im je partner bila općina Dobretići.

Okupljenima se u ime domaćina obratio i poželio dobrodošlicu Pavo Klarić, načelnik općine Gornji Bogićevci, potom i Neven Idžanović, načelnik općine Dobretići, a 8. Festival seoskih igara otvorio je Danijel Marušić, župan Brodsko posavski.

Sudjelovalo je deset ekipa i to: dva društva iz Varaždinske županije, iz okolice Ivanca, „Salinovec“ i „Stažnjevec“, dugogodišnji prijatelji Društva domaćina, iz Virovitičko- podravske županije „Mladost“ Vukosavljevica, općina Špišić Bukovica – ovogodišnji domaćini Festivala seoskih igara RH i prvi puta u Gornjim Bogićevcima; iz Brodsko-posavske županije ekipa iz Nove Gradiške, iz Okučana Biciklistički klub „Sveti Franjo“ i Hrvatska Udruga Banja Luka, iz BIH „Sv. Ivo Podmilačje“ iz Jajca, KUD „Kolovit“ iz Bosanske Gradiške, ekipa iz Dobretića, Bačkog Gradišta iz Vojvodine i ekipa „Sport za sve“ Gornji Bogićevci.

Natjecali su se u slijedećim zabavnim, duhovitim, ali i zahtjevnim disciplinama: skok u dalj s mjesta, nošenje jajeta u žlici, nošenje košare na glavi, skakanje u vreći, bacanje potkove u štap, skijanje na travi, bacanje kamena s ramena, alka u tačkama, potezanje užeta za muškarce i žene.

U maniri slavonskih domaćina gostima je osigurana bogata okrjepa uz pečenog vola kao posebnu gastro deliciju, a bilo je i palačinki. Ono što je sigurno nitko nije ostao niti gladn niti žedan, svi su se dobro zabavili i zasigurno dogovorili nove susrete. Najboljim ekipama uručeni su pehari, a najboljima u disciplinama medalje. Natjecanje je pratilo troje sudaca – glavni sudac Dragan Bilandžić, te Željko Klarić i Ivanka Baković.

 

Fotografije: ngbuntovnici.hr

 

Related Post

OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SEOSKE ŽENE

Autor - 16/10/2014 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 16. listopad 2014. – U organizaciji Poljoprivredno-savjetodavne službe, Općine Gornji Bogićevci, udruga žena „Lan“ i „Naša sela“, te…