NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“

396 0

Predstavljena Ilustrirana biografija i didaktička slikovnica „Naš Ruđer“

GORNJI BOGIĆEVCI, 30. listopad 2014. – Povodom Mjeseca hrvatske knjige Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci

dana 27.10.2014. organizirala je književno-likovni susret- radionicu te predstavljanje Ilustrirane biografije i didaktičke slikovnice Ruđera Boškovića pod nazivom „Naš Ruđer“ s ilustratoricom Doroteom Bagarić, a prema biografskoj prozi profesorice Nevenke Nekić.

 

Književnoj manifestaciji nazočili su učenici i nastavnici područnih škola Gornji Bogićevci i Smrtić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, majka naše ilustratorice Dorotee gospođa Vjekoslava Bagarić, načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić, predsjednica Udruge žena „Lan„ Gornji Bogićevci gospođa Aleksandra Zdunić, predstavnici medija i ostali gosti.

 

Nakon pozdravnih riječi voditeljice knjižnice Jasminke Klarić, Matoševim prekrasnim pjesmama učenici su pozdravili uvažene gošće i sve nazočne.

 

Potom je prezentiran kratak životopis ilustratorice o kojoj je više rekla profesorica Bagarić, a zatim je sama Dorotea progovorila o sebi i svom životnom putu te odlasku u Ameriku i povratku u Hrvatsku.

Znatiželjna djeca postavila su brojna pitanja i nasmijala našu gošću svojim maštovitim zapažanjima , a zatim su i sami učenici na radionici ilustrirali djela poznatih književnika i velikana znanstvene prošlosti.

 

Bili su sretni što ih u tehnici ilustriranja može podučiti slavna i izvrsna umjetnica kao što je Dorotea, a na samom kraju najljepši i najmaštovitiji ilustratori primili su i nagrade za svoje uratke – didaktičku slikovnicu, bojanku i ilustriranu biografiju same autorice Dorotee Bagarić s potpisom.

 

Svi su bili sretni, veseli, puni doživljaja i ovaj će dan još dugo pamtiti i držati u svojim srcima. Nakon uspješno odrađene književno-likovne radionice svi nazočni zasluženo su se počastili grickalicama, bombončićima i sokićima te s radošću i u iščekivanju novoga susreta otišli svojim kućama.

Related Post

OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI

Autor - 28/11/2012 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 28. studeni 2012. – Unatoč manje novca u općinskom proračunu ove godine u Općini Gornji Bogićevci su uspjeli…

RADOST ŽIVOTA

Autor - 06/07/2015 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 6. srpnja 2015. – Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je 2. srpnja župu Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima…