DJECA ODUŠEVLJENA: Kazališna predstava „Ribar Palunko i njegova žena“

1758 0

GORNJI BOGIĆEVCI – Dana 06.10.2017. godine u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci, a pod pokroviteljstvom Općine Gornji Bogićevci održana je kazališna predstava „Ribar Palunko i njegova žena“ u Hrvatskom seljačkom domu u Gornjim Bogićevcima.

Predstavu je izvela Kazališna družina „Ivana Brlić- Mažuranić“ Slavonski Brod koja u svojim programima zadnje dvije godine radi na projektu KAZALIŠTE U MOM MJESTU, a sve povodom „DJEČJEG TJEDNA“ koji se obilježava 2.-8. listopada 2017. godine. Cilj projekta je razvoj kvalitete života djece i mladih u njihovim sredinama.

Režija: Mario Kovač, a glumci ove predstave za djecu su Darija Vlajnić, Valentina Strnojević, Matej Safundžić, Bruno Briznej te Ivan barišić zadužen za tehničko vodstvo same predstave.

Dom u Gornjim Bogićevcima bio je ispunjen brojnim dječjim glasovima i kako iz mjesta tako iz susjednih općina, ne samo djece već i roditelja koji su bili oduševljeni predstavom izvedenom prema priči iz davnine poznate dječje spisateljice i čuvarice kulturne baštine – Ivane Brlić Mažuranić.

Tako je kazalište došlo i u naše mjesto, našu općinu i to u DJEČJEM TJEDNU u kojemu su sve aktivnosti posvećene našim najmlađima, našoj djeci. Moto ovogodišnjeg Dječjeg tjedna 2017. godine je lijepa i prepoznatljiva izreka koja izražava odnos odraslih prema djeci:

LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA !“

Stoga dragi roditelji pružajte svoj djeci ljubav ne samo u DJEČJEM TJEDNU nego tijekom čitave godine, a Vi draga djeco volite svoje roditelje!

Razdragana i vesela dječja lica poslije predstave počastili su se grickalicama i sokićima i otišli svojim kućama puni nade i očekivanja novih predstava.

Voditeljica NKČ „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci: Jasminka Klarić

Related Post