DODJELOM PRIZNAJA OBILJEŽEN DAN DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI

521 0

NOVA GRADIŠKA, 30. listopad 2014. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih davatelji krvi, u restoranu Maksimilijan okupilo dobrovoljne davatelje krvi iz Nove Gradiške

i deset općina novogradiškog kraja da bi dokazanim humanitarcima, uz druženje, dodijelilo priznanja. Ukupno 71 višestruki davatelj krvi dobio je priznanja, pohvale i prigodne poklone za iskazanu humanost.

 

Za 100 puta darovanu krv odličje Crvenog križa dobio je SLAVKO STIPANČEVIĆ iz Nove Gradiške. Medalju, zlatnik i ručni sat poklon Grada Nova Gradiška uručili su mu zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević, Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog društva CK i Marija Guberović, predsjednica Gradskog društva CK Nova Gradiška.

 

Priznanja i poklone za 75 puta darovanu krv dobili su Stjepan Lazić iz Starog Petrovog Sela i Jovan Stojaković iz Nove Gradiške.

 

Za 50 puta darovanu krv priznanja su dobili Đuro Galović iz Nove Kapele, Alojz Jakirčević iz Davora, Mato Knežević iz Dragalića, Dominiko Menegoni iz Nove Gradiške i Josip Orlovac iz Okučana.

 

Za 35 puta darovanu krv , što je u rangu 50 davanja za muškarce, priznanje je dobila Nada Bešlić iz Nove Gradiške.

– Izvršavajući svoje plemenito poslanje kao dobrotvori čovječanstva vi ostavljate svoje ime zapisano u povijesti. Hrvatski Crveni križ ponosi se vama. Želimo da se i vi tako osjećate jer svojim uzorom i primjerom štitite plemenite ciljeve i pozivate druge da se pridruže i daju svoj doprinos. Danas je prigoda da vam se zahvalimo i uručimo priznanja Hrvatskog Crvenog križa. U ime Društva Crvenog križa Brodsko-posavske županije, Gradskog društva CK, u svoje osobno ime i ime svih onih kojima ste pomogli vam se zahvaljujem na nesebičnosti i ustrajnosti – kazao je Franjo Pavlović.

 

-Jako sam dirnuta ovom grupom plemenitih i divnih ljudi. Želim vam, prije svega, čestitati na tome što radite. Akciju darivanja krvi ja zovem akcijom darivanja ljubavi. Krv je jedini lijek koji se ne može kupiti i čiji je izvor isključivo čovjek. Zato vam od srca hvala za sva dobra djela koja ste učinili i kojima ste pomogli ljudima kojima je život ugrožen, koji su bolesni i unesrećeni. Hvala i Gradskom društvu Crvenog križa, koji zajedno sa svim svojim suradnicima njeguje ovu plemenitu i humanu akciju. Od srca vam želim puno godina dobrog zdravlja i još puno prilika da budete plemeniti, da darujete krv, život i ljubav – kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

 

Related Post