BRANITELJSKA PZ STARA KAPELA I UDRUGA „ZEBRE“ DARIVALI PSIHIJATRIJSKI ODJEL OPĆE BOLNICE

806 0

NOVA GRADIŠKA, 11. ožujak 2011. – Članovi Udruge branitelja specijalne plicije iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška i Poljoprivredna braniteljska zadruga Stara Kapela udružili su snage u još jednoj akciji. Danas su Psihijatrijskom odjelu Opće bolnice Nova Gradiška darivali četiri drvena stola i 17 stolica koje su sami izradili. Kako ističe

predsjednik udruge Antun Staklarević dosta je članova njegove udruge i drugih braniteljskih udruga iz Domovinskog rata koji imaju psihičkih problema koji su posljedica rata i pomoć potraže i dobiju upravo na tom bolničkom odjelu. Zahvaliio se liječnicima koji im uvijek pruže odgovarajuću stručnu pomoć te novogradiškoj Tvornici slada „Slavonija slad“ i njenom direktoru Vladi Bićaniću, koji su izdojili sredstva i kupili materijal za stolove i stolice.

 

U ime župana Danijela Marušića i ravnatelja bolnice dr. Zorana Jukića braniteljima i zadrugarima zahvalio se Davorin Slišurić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice.

Članovi Udruge specijalne policije iz Dovinskog rata „Zebre“ pokazali su da su veliki donatori , danas za Opću bolnicu, a prije toga u brojnim humanitarnim akcijama. Opća bolnica Nova Gradiška je prema novoj kategorizaciji lokalna gradska bolnica u kojoj će, uz sve dosadašnje odjele, funkcionirati i psihijatrijski odjel. Za nas je vrlo bitna ova donacija jer opremamo prostor koji je za bolnicu i pacijente psihijatrijskog odjela vrlo zanačajan. Radi se o radno-socijalnom prostoru gdje često borave pacijenti, a u kojem obavljaju dio aktivnosti i terapije. Ovaj prostor nije bio do sada namješten. Uz ovu vrijednu donaciju udruge specijalne policije i braniteljske poljoprivredne zadruge on je primjereno uređen i priveden svojoj svrsi. Poboljšati će kvalitetu liječenja na odjelu – kazao je Davorin Slišurić.

Related Post

ČESTITKE KOMARNIČANIMA

Autor - 10/02/2015 0
KOMARNICA – U subotu, 7. veljače, u Komarnici je održana godišnja skupština Udruge „Sveti Leonard“. Iako mlada po stažu, osnovana…