USUSRET USKRSU

1117 0

NOVA GRADIŠKA, 15. ožujak 2016. – Članovi novogradiške Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem “Matija Antun Relković” 14. su ožujka imali prigodu pokazati svoju kreativnost,

a vedrinu i toplinu svoje duše prenijeli su bojama i motivima na uskrsne ukrase i pisanice.

 

Voditeljice radionice bile su Marija Kičić i Marina Jakobović, a po prvi puta je postavljena i izložba izrađenih uskrsnih ukrasa članove spomenute Udruge u Učilištu “Relković”. I to je donijelo puno radosti i osmjeha, kao i riječi prof. Marije Karlovčan Subić, ravnateljice, te njezin poklon iznenađenja- pojedinačne i zajedničke fotografije djece-sudionika ove uskrsne radionice.

 

I predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Kata Vukšić zahvalila je prije svega djeci koja su se odazvala ovom lijepom druženju, Učilištu i ravnateljici na mogućnosti da djeca pokažu i izvan svoga prostora koji im je drugi dom, što znaju i osjećaju te da tu ljepotu podijele s drugima.

 

Vrlo dirljivim riječima djeci se obratila i voditeljica radionice Marija Kičić, zaželjela sretan i blagoslovljen Uskrs te izrazila uvjerenje kako je ovo samo prva ovakva radionica i druženje u nizu koji će uslijediti.

 

-Hvala vam na predanosti, trudu i vrijednom radu. Ovdje sam stekla neizmjerno vrijedno iskustvo i nove prijatelje koji su mi podarili puno ljepote”, istaknula je, među ostalim, Marija Kičić.

 

Druženje je nastavljeno uz glazbu, a sve je zabilježeno i fotografijama. I ova Uskrsna radionica potvrdila je kako ne postoje prepreke, koje u životu emocije i iskrenost ne mogu prevladati. Članovi Udruge za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama i ovoga su puta to dokazali. To su vrijedni, topli, veseli i vedri mladi ljudi od kojih doista svi možemo jako puno naučiti. Oni ne traže puno. Žele samo da ih prihvatimo kao ravnopravne članove zajednice, kojoj itekako puno mogu dati.

Related Post