SVJETSKI DAN MULTIPLE SKLEROZE: „Svaki korak se broji”

506 0

HODAJTE S NAMA – HODAJTE ZA ONE KOJI NE MOGU!30. svibnja obilježava se Svjetski dan multiple skleroze, a s obzirom kako je tada u Hrvatskoj i Dan državnosti oboljeli su akciju “Svaki korak se broji” produžili na dva dana. I ove godine pozivamo cijelu Hrvatsku na kretanje i boravak u prirodi uz šetnju. Brojite korake i sjetite se kako ih činite i za one koji to ne mogu. Svoj broj koraka koji može bilježiti svaki mobitel uslikajte i uz hashtagove #SvakiKorakSeBroji #HodamZaOneKojiNeMogu podijelite na društvenim mrežama.

Kako zbog epidemioloških uvjeta nema okupljanja, Udruga MS tim Hrvatska pozvala je oboljele diljem Hrvatske na MS walk. Tako se ove godine osim u Zagrebu na Bundeku, gdje se na Svjetski dan multiple skleroze tradicionalno već 7 godina okupljaju oboljeli, ove godine hoda i na zagrebačkom Jarunu, ali i u Osijeku, Splitu, Rijeci, Karlovcu, Puli, Donjem Miholjcu, Koški, Čabru, Slavonskom Brodu, Opatiji, na Malom Lošinju, Krku, Cresu i Korčuli, pa i u Sloveniji i Njemačkoj, odakle stižu najave tradicionalne šetnje oboljelih i njihovih prijatelja i obitelji.

 

MS TIM HRVATSKA je udruga oboljelih od multiple skleroze koja djeluje na području cijele Hrvatske.
Misija nam je poboljšanje života oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj kroz poticanje aktivnog života, bavljenje sportom, promoviranje hodanja i međusobnog druženja oboljelih. Cilj je senzibilizirati javnost za našu bolest, a i putem medija upozoriti na ključne probleme s kojima se borimo. Naša vizija je raznim projektima potaknuti širu javnost na akcije i donacije te prikupljena sredstva donirati za istraživanje bolesti i u konačnici kao rezultat istraživanja doći bliže konačnom cilju – pronalasku lijeka za ovu autoimunu bolest.

Related Post

U OPRISAVCIMA POGINUO MUŠKARAC

Autor - 09/05/2017 0
SLAVONSKI BROD – Operativni centar Policijske uprave brodsko-posavske sinoć je oko 20,58 sati zaprimio dojavu da je u mjestu Divoševci,…

ŽUPANIJSKI STRUČNI SKUP

Autor - 24/05/2012 0
U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Podružnica Osijek i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe sredstava ovisnosti na području Brodsko-posavske…