BURNE REAKCIJE IVICE ŠITUMA I ĐANE ATANASOVSKE NA PRESUDU

1661 0

NOVA GRADIŠKA, 7. travanj 2015. – Burne reakcije Ivice Šituma i Đane Atanasovske, roditelja pokojne Nore, izazvala je nepravomoćna presuda Mirjana Šebalj-Meglajec sutkinje u novogradiškoj Ispostavi Općinskog suda Slavonski Brod.

Nezadovoljni odbacivanjem tužbenog zahtjeva i potraživanja od 4,1 milijun kuna, koliko je preostalo nakon humanitarne akcije u kojoj je prikupljan novac za liječenje male Nore, te obvezom podmirenja sudskih troškova u iznosu od 155.000 kuna Ivica Šitum i Đana Atanasovska su burno reagirali.

 

Nakon izricanja presude pred zgradom Suda Ivica Šitum je verbalno napao i vrijeđao Miju Kladarića, odvjetnika Udruge „Hrabro dijete“, kojemu je također umrla kćerka od iste bolesti.

 

U razgovoru za RTL Đana Atanasovska se, osim na Udrugu „Hrabro dijete“, okomila i na ministricu Milanku Opačić kazavši kako će istina jednom izaći na vidjelo i da će se tada mnogi posramiti, a posebno politički uhljebi, kako je nazvala ministricu.

 

HRT- Šitum Kladariću nakon presude (video)

 

– Ne želim polemizirati i vrijeđati ga, a neću ništa ni poduzeti u vezi istupa Ivice Šituma – kazao je odvjetnik Kladarić.

-Njegov istup ne želim komentirati. Jednostavno ja sam sve vrijeme nastojao razumjeti gospodina Šituma i gospođu Atanasovski jer sam i sam proživio ono što su i oni proživjeli. I meni je kćerka,otprilike iste dobi, umrla. Kada je bila humanitarna akcija supruga i ja smo planirali sredstva s namjerom da kad naše dijete nije živo, da to bude nečije drugo.

Nažalost, dobivam samo ovakve ispade i vrijeđanja, a nisam to ničim zaslužio, jer sve vrijem ovog postupka to nisam svodio na nikakvu osobnu razinu. Svaki put kada je bila nekakva odluka na Sudu, na portalima sam doživljavao slične situacije kao što je bila ova. Dosita, ne znam zbog čega se to radi. Ja osobno nemam protiv njih oboje ništa. Onog časa kada je postala pravomoćna Odluka u predmetu za Privremenu mjeru rekao sam ljudima u Udruzi „Hrabro dijete“ da ja od njih ne želim naplatiti taj novac, a radio se o 153.000 kuna, jer držim da su oni u situaciji da su izgubili nešto što je čovjeku najvrjednije u životu. Sve vrijeme sam nastojao, zadržati korektan odnos i s njima nisam nikada osobno razgovarao. Dešavalo se, međutim, ono što se desilo i danas. Svaki puta sam ostao zatečen kao i danas. Ne želim im ništa loše u životu i ne želim komentirati ono što su mi do sada rekli jer bi to bilo nekorektno – kazao je Mijo Kladarić i dodao da smatra da je novac prikupljen radi liječenja male Nore trebao biti potrošen za njeno liječenje, a ono što je preostalo da treba potrošiti na liječenje druge bolesne djece.

Related Post

Autor - 08/02/2012 0
{vimeo}24691726|450|253|1{/vimeo}   U cijelosti vam predstavljamo najavljivani video spot Udruge „Hrabro dijete“ Nova Gradiška i Parnog Valjka. Odlična suradnja udruge…