BROJNIM DOGAĐANJIMA BOGIĆEVLJANI OBILJEŽILI BLAGDAN DUHOVA I DAN OPĆINE

1107 0

Autor: Franjo Samardžić

Općinska priznanja ove su godine dobili predsjednik Općinskog vijeća Stipo Šugić i općinski načelnik Pavo Klarić

GORNJI BOGIĆEVCI, 21. svibnja 2018. – Bogićevljani su tradicionalno obilježili blagdan Duhova i Dan općine Gornji Bogićevci. Svetu misu služio fra Ivo Brezović uz koncelebraciju velečasnog Andrije Lukinovića arhivista nadbiskupskog iz Zagreba, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu položeni su vijenci i zapaljene svijeće, u općinskoj vijećnici održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Stipo Šugić, a vodila Mara Klarić.

Nazočni su bili župan brodsko-posavski Danijel Marušić, Aca Vidaković i Velimir Paušić, načelnici Općina Okučani i Stara Gradiška, ravnateljica OŠ “Okučani” Ivana Mijatović, predstavnici udruga s područja općine, Zrinko Kapetanić i Miroslav Matić. načelnici PP Okučani i Stara Gradiška, voditeljica knjižnice “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci Jasminka Klarić, djelatnici Gradske knjižnice Nova Gradiška predvođeni ravnateljicom prof. Biljanom Dakić, Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška predvođeni predsjednicom Vjekoslavom Bagarić, LSG-a zapadna Slavonija predvođeni Marijanom Poleto-Vidić.

Uobičajeno, općinski načelnik Pavo Klarić, govorio je o aktivnostima provedenim u protekloj godini i naporima koje je uložio zajedno s djelatnicima jedinstvenog općinskog upravnog odjela i članovima Općinskog vijeća. Zahvalio se na suradnji susjednim općinama, pogotovo Brodsko-posavskoj županiji i uredima državne uprave, koji su , kako je naglasio, olakšali rad i doprinijeli u rješavanju konkretnih problema i provođenju projekata od interesa svih građana Općine Gornji Bogićevci.

Pohvale za rad načelnik Pavo Klarić dobio je od župana Danijela Marušića, koji je njegov rad, kao i rad ostalih općinskih načelnika u županiji, ocijenio veoma značajnim i odgovornim. Načelnici, naglasio je, kao što to godinama čini i Pavo Klarić, ukazuju na probleme i kritički se na njih osvrću i traže rješenja.

I ove su godine dodijeljena općinska priznanja.

Predsjednik Općinskog vijeća Stipo Šugić dobio je priznanje za nesebičnu pomoć u radu nogometnog kluba i promicanje sporta na području općine. Predložio ga je Izvršni odbor NK „Sloboda“ Gornji Bogićevci. Općinski načelnik Pavo Klarić priznanje je dobio za poticanje razvoja gospodarstva, a za priznanje su ga predložili su poduzetnici: Građevinski obrt Kašljević, Elba, Bugi do.o.o, uzgoj gljiva Križanić te Klarić Commerce.

Svečano obilježavanje blagdana Duhova i Dana općine nije ove godine nije prošlo bez pečenog vola i druženja u Hrvatskom seljačkom domu, te uz sportska i kulturno-umjetnička događanja.

Related Post