Pripita vozačica sletjela u kanal, muškarac vrijeđao policajce i trijeznio se u policijskim prostorijama

1395 0

NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BROD – Od dva slučaja remećenja javnog reda i mira na području Policijske uprave brodsko-posavske, jedan slučaj se dogodio na novogradiškom području nakon prometne nesreće, a drugi na području Slavonskog Broda.

Naime, dana 19. svibnja, oko 23.50 sati, na području Nove Gradiške, 23-godišnjakinja je upravljajući osobnim automobilom zbog ne držanja strane kretanja sletjela s kolnika u kanal gdje se vozilo prevrnulo. Vozačica je lakše ozlijeđena, te zadržana na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Alkotestom je u njenom organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0.97 promila. Tijekom obavljanja očevida, oko 0.35 sati, na mjestu prometne nesreće, policajce je vrijeđao i omalovažavao 50-godišnjak pod utjecajem alkohola (1.46 promila).

Budući da 50-godišnjak nije prestajao sa činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga zadržali na otriježnjenju u policijskim prostorijama, te protiv njega dostavljaju prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 23-godišnjakinje prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Drugi slučaj remećenja javnog reda i mira se dogodio na području Slavonskog Broda, dana 20. svibnja, oko 4 sata, kojom prilikom je 25-godišnjak (u ugostiteljskom objektu) zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije, čašom ozlijedio 30-godišnjaka. Obojica su bili pod utjecajem alkohola (prvi 1.32 promila, drugi 2.04 promila). Ozlijeđenom 30-godišnjaku, liječnička pomoć je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu mjerodavnom Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post

POLICIJSKI VIKEND

Autor - 02/06/2014 0
SLAVONSKI BROD, 2. lipnja 2014. – Tijekom vikenda, na području iz nadležnosti rada policijske uprave, evidentirano je 19 kaznenih djela,…