NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“: „NAJLJEPŠA I NAJZANIMLJIVIJA ENCIKLOPEDIJA„

1260 0

GORNJI BOGIĆEVCI – „Naslikajmo najljepšu i najzanimljiviju enciklopediju“ naziv je još jedne kreativno-likovne radionice učenika od 1.-4. razreda PŠ Gornji Bogićevci koja je održana 30.10.2017. u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci.

Povod je Mjesec hrvatske knjige 2017. te tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige „ENCIKLOPEDISTIKA“ i simbolični moto „Sve na jednom mjestu, ili Put od jednog do svih mjesta“. Učenici su prvo upoznati sa samim pojmom enciklopedija, njenom poviješću, oblicima, vrstama, potom su i pregledali, podijelili se u grupe i svaka grupa se odlučila za jednu vrstu enciklopedije koja je njima bila najljepša i najzanimljivija te prišli s oduševljenjem izradi istih.

Nastale su tako enciklopedije cvijeća, svemira, čovjeka, životinja, oružja…svaka posebna i neobična, a opet tako lijepa i zanimljiva na način kako to samo djeca znaju naslikati.

Svi su bili radosni i ponosni jer su izradili svoje osobne enciklopedije koje su izložene u samoj knjižnici i dostupne svima onima koji ih žele pogledati.

Related Post