NARODNI TRGOVAČKI LANAC (NE) DOLAZI U NOVU GRADIŠKU

667 0

NOVA GRADIŠKA, 28. srpnja 2011. – Iako se, doduše usporeno, privode kraju radovi na izgradnji trgovačkog centra na prostoru bivšeg Nektara još uvijek nije sigurno, kako smo pisali, da će to biti Narodni trgovački lanac. Kako neslužbeno doznajemo u tom domaćem trgovačkom lancu o tome se razgovara ali se čeka da prođu godišnji

odmori i nešto konkretnije odluči. 

Čini se da se čeka da iz pritvora u Osijeku izađe Ivan Rimac, poduzetnik iz Svete Nedelje, koji stoji iza gradnje trgovačkog centra. Podsjetimo. Rimac je pritvoren zajedno s general pukovnikom Mladenom Kruljcem, Ivicom Batinićem, načelnikom Općine Sibinj, Ivanom Miškovićem, bivšim općinskim vijećnikom u Sibinju, Željkom Garićem, poduzetnikom iz Slavonskog Broda i Zdravkom Sočkovićem, direktorom tvrtke VA.M. –I.N.G. d.o.o. iz Slavonskog Broda i čelnikom županijskog HDZ-a. DORH ih tereti da su „sukladno prethodnom dogovoru, omogućili određenim trgovačkim društvima i fizičkim osobama stjecanje prava vlasništva nad velikim parcelama vrijednog građevinskog zemljišta, ispod stvarne vrijednosti, čime su im pribavili znatnu imovinsku korist“.

Ivana Rimca kao četvrtookrivljenika tereti se da je na fiktivnom natječaju osigurao svom trgovačkom društvu RIMC d.o.o. kupnju velike parcele visoko vrijednog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Općine Sibinj i tako pribavio protupravnu imovinsku korist.

Investitor izgradnje trgovačkog centra je tvrtka Lucina d.o.o., a projektant tvrtka RIMC d.o.o. sa iste adrese u Svetoj Nedelji.

Related Post