NAŠA BOLNICA: Grad Nova Gradiška i 10 općina novogradiškog kraja daju 500.000 kuna za uređenje Odjela pedijatrije

883 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 24. listopada 2018. – U uredu ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška danas su se na poziv ravnatelja Josipa Kolodzieja okupili župan Danijel Marušić, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i načelnici općina Stara Gradiška Velimir Paušić, Okučana Aca Vidaković, Gornjih Bogićevaca Pavo Klatić, Dragalića Zvonimir Karlik, Cernika Vitomir Žakić, Davora Đuro Anđelković i Starog Petrovog Sela Nikola Denis, a u ime Općine Nova Kapela nazočan je bio predsjednik Općinskog vijeća Anto Žagrić. Razgovaralo se o daljnjoj suradnji Opće bolnice i jedinica lokalne samouprave novogradiškog kraja. Odlučili su sudjelovati u sufinanciranju Bolnice, izdvajati novac iz proračuna i unapređivati zdravstvenu skrb.

Svi su shvatili koliko ova bolnica znači novogradiškom kraju

-Kada smo prije dva tjedna otvarali Odjel dijalize vidjeli smo koliko jedinice lokalne samouprave mogu doprijeti da se ovakve investicije dovrše, ali i da mogu pomoći i na druge načine.

Inicijativa za ovaj sastanak je došla od načelnika i gradonačelnika kako bi dogovorili suradnju za buduće razdoblje i pomogli u razvoju Bolnice. U posljednje četiri godine svi su shvatili koliko ova bolnica znači novogradiškom kraju i što bi se dogodilo da je došlo do njenog zatvaranja. Danas sam ih upoznao što smo radili u posljednje dvije godine u novogradiškoj bolnici, koje smo projekte realizirali i koji su u fazi realizacije. Trenutno se izvode radovi na obnovi Pedijatrije u vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Dogovorili smo se da će jedinice lokalne samouprave u okviru svojih mogućnosti sudjelovati u završetku radova sa 500.000 kuna.

Svima se zahvaljujem i napominjem da su za završetak radova na Odjelu dijalize sudjelovali sa više od 100.000 kuna. Zahvaljujem se i županu jer i Županija značajno sudjeluje u projektu Pedijatrije – kazao je ravnatelj Josip Kolodziej.

Lijepa gesta i poruka o zajedništvu

-Izuzetno mi je drago da je ovaj sastanak organiziran. Ovo je jedna poruka o zajedništvu i lijepa gesta svih načelnika i gradonačelnika od Nove Kapele do Okučana i Stare Gradiške. Vidi se koliko ljudi koji vode lokalnu upravu cijene sve napore Bolnice, ravnatelja Kolodzieja i njegovih suradnika, da ovu bolnicu što više unaprijedimo. Dugo godina nije bilo takvih aktivnosti u bolnici, koja je danas na neki način veliko gradilište. Energetski će se obnavljat sve zgrade, uređen je Odjel dijalize, a Pedijatrija je pred uređenjem. Nabavlja se skupocjena medicinska oprema što sve govori da je svim načelnicima i gradonačelniku, djelatnicima Bolnice predvođenim ravnateljem, stalo da stanovnici brodsko-posavske županije i drugi koji se ovdje dolaze liječiti imaju što bolju zdravstvenu skrb.

Zahvala načelnicima i gradonačelniku ali i ravnatelju Kolodzieju i suradnicima na jako dobroj suradnji i naporima da ova bolnica bude što bolja – kazao je župan Danijel Marušić.

Sufinanciranje Bolnice stavka u proračunima lokalne samouprave

-Zahvaljujem se ravnatelju Kolodzieju koji nas je okupio i županu Marušiću kao nositelju cijele ove priče i načelnicima što su došli. Nismo imali puno razgovora. Vrlo brzo smo donijeli zajedničku odluku da sufinanciramo izgradnju Pedijatrije, a narednih godina, nadam se, nešto drugo. Svi razumijemo potrebu bolnice koju svi trebamo i čije usluge konzumiramo. Veselimo se ovom projektu koji je zajednički projekt Grada i Općina sa područja bivše Općine Nova Gradiška. Nastavit ćemo taj trend jer je ovo tek početak jedne dobre priče. Vjerujem da će Grad Nova Gradiška sudjelovat u jednom velikom projektu zajedno s Bolnicom i Županijom. Što je najvažnije prepoznali smo da stvar ide dobrim putem. Zato je bilo potrebno unekoliko minuta donesemo jednoglasnu odluku. Vjerujem da će sufinanciranje bolnice postati standardna stavka svih naših proračuna- kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Svi načelnici i predsjednik Općinskog vijeća Nove Kapele složni su u namjeri da se u Općoj bolnici Nova Gradiški stvore što bolji uvjeti za zdravstvenu skrb stanovništva pa će stoga, prema svojim mogućnostima, osigurati sredstva u svojim proračunima.

Related Post