NASILNICI NA ULICI I OBITELJI

1044 0

NOVA GRADIŠKA, 14. veljače 2011. – Unazad tri dana na području

policijske uprave evidentirano je ukupno 18 kaznenih djela od čega je najviše kaznenih djela protiv imovine, jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, dva kaznena djela protiv pravosuđa, jedno kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. U vezi kaznenih djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona, policijski službenici su upoznali oštećene osobe s pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon, te su u sedam slučajeva podnijeli izviješće Općinskom državnom odvjetništvu. Protiv osumnjičenika su podnesene odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.

 

Tijekom prošlog vikenda dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

 

Policijski službenici su u prošla tri dana intervenirali u devet slučajeva i to u šest slučajeva zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te u tri slučaja zbog povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Od ostalih događaja unazad tri dana, dogodilo se ukupno četiri požara, od kojih jedan na građevini s materijalnom štetom i tri bez štete. U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba. Također su građani u dva slučaja pronašli neeksplodirana ubojita sredstva, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Related Post