Nasilnici na ulici i u obitelji

600 0

26. rujna 2011. – Tijekom vikenda je na području policijske uprave

evidentirano ukupno 19 kaznenih djela, od čega je 13 kaznenih djela protiv imovine, tri kaznena djela protiv pravosuđa, dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, te jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava.

Dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. Dvije osobe su pritom teško ozlijeđene, dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i osam iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja članka 95 Obiteljskog zakona, policija je iza 23 sata zatekla 11 maloljetnika mlađih od 16 godina bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje.

Od ostalih događaja evidentirana su tri požara sa štetom i bez materijalne štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba i jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 

Uhićeni pljačkaši kockarnica

 

U okviru kriminalističkog istraživanja u suradnji policije i državnog odvjetništva na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva 22. rujna i 14. rujna u dvije kockarnice u Slavonskom Brodu, uhićena su dvojica muškaraca. Radi se o 23-godišnjaku i 47-godišnjaku protiv kojih su nakon potvrđene osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva podnesene kaznene prijave.

 

Na autocesti dvije osobe teško ozlijeđene

 

U nedjelju oko 17.50 sati na autocesti kod Starog Petrovog Sela dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene. Prometna nesreća se dogodila jer je 25-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom „Citroen“ (BiH nacionalnih oznaka i broja), zbog neprilagođene brzine, izbjegavajući udar u teretno vozilo ispred sebe, naglo pomaknula vozilo ulijevo, koje je lijevim bočnim dijelom udarilo u središnju metalnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 25-godišnja vozačica i 56-godišnji putnik iz vozila. Vozačica je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradišci, a 56-godišnjak u bolnici u Slavonskom Brodu. U konzultaciji s državnim odvjetništvom protiv 25-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Related Post