NASTAVAK KONJIČKIH NATJECANJA

751 0

CRR PANONICA najavljuje nastavak sezone konjičkih natjecanja u Brodsko-posavskoj županiji.

– Odličan početak sezone bio je turnir u sklopu Sajma poljoprivrede u svibnju. CRR PANONICA u suradnji sa Zaprežnim klubom SLAVONAC i partnerskim udrugama:

Konjogojskom udrugom LIPICANAC (Ruščica), Konjičkim klubom DONJI ANDRIJEVCI, i Konjogojskom udrugom GUNDINCI priprema još tri uzbudljiva konjička turnira. Svaki od turnira u programu će imati čak sedam različitih utakmica. Udruge domaćini pripremaju i raznovrstan prateći kulturni i zabavni program.

 

 

Prvi turnir na programu je u nedjelju 2.kolovoza 2015. u Ruščici, domaćini iz konjogojske udruge LIPICANAC spremni očekuju natjecatelje i publiku. Podsjećamo da je hipodrom u Ruščici otvoren prošle godine i da se nalazi uz cestu prema Klakaru. Natjecatelji i njihova grla su u odličnoj formi i očekujemo da će ovo biti odličan turnir s nizom napetih i za publiku zanimljivih situacija. Turnir u Donjim Andrijevcima na rasporedu je 16. kolovoza, a u Gundincima 2.rujna.

 

Program započinje svečanom povorkom:

 

U 14,00 sati s vožnjom startaju natjecatelji koji će vještinu odmjeriti u kategoriji vožnje tradicionalnih slavonskih kola.

U 15,00 sati slijedi izvlačenje startnih brojeva za pet utakmica u kojima natjecatelji vještine odmjeravaju vožnjom sportskih fijakera u disciplini jednoprega i dvoprega.

U 15,30 sati predviđen je start Kupa Slavonije i Baranje za jednoprege, kombinirana utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.

Od 16,00 sati na rasporedu je Kup Slavonije i Baranje za dvoprege, kombinirana utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.

Od 16,30 sati vještine će odmjeriti mladi vozači u utakmici za Prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore.

Ove tri utakmice voze se pod okriljem Hrvatskog konjičkog saveza (HKS), te vozači i natjecateljska grla moraju biti licencirani kod HKS-a.

Od 16,00 sati Izvlačenje startnih brojeva za revijalne utakmice u vožnji sportskim fijakerima u sustavu natjecanja PANONICA DRIVING CHALLENGE.

U 16,40 sati prva na rasporedu je utakmica PANONICA DRIVING CHALLENGE za dvoprege. Vozi se kombinirana revijalna utakmica vožnja kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.

U 17,00 sati slijedi PANONICA DRIVING CHALLENGE za jednoprege. Vozi se kombinirana revijalna utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.

U 17,30 sati na programu je teklićko jahanje, kružno.

 

NAGRADNI FOND predviđen je u slijedećoj kombinaciji:

Tradicionalna slavonska kola: pehari za prva tri mjesta.

KSiB dvopreg: Ukupno 1.800 kuna, pehari za tri i rozete za pet prvoplasiranih

KSiB jednopreg: Ukupno 1.800 kn, pehari za tri i rozete za pet prvoplasiranih

PH juniori: pehari za tri i rozete za pet prvoplasiranih

PANONICA DRIVING CHALLENGE dvopreg: Pehari prva tri mjesta, rozete za prvih pet mjesta.

PANONICA DRIVING CHALLENGE Jednopreg: Pehari prva tri mjesta, rozete za prvih pet mjesta.

Teklićko jahanje: prigodne nagrade po izboru domaćina programa.

KOTIZACIJE: 100 kuna za sustav utakmica PANONICA DRIVING CHALLENGE jednopreg i dvopreg, prije početka pojedine utakmice, za svaki start tima koji na dan natjecanja nije licenciran kod HKS-a.

 

POSEBNE ODREDBE:

Svako grlo mora imati veterinarsko uvjerenje izdano na teritoriju nadležnog veterinarskog inspektora.

Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za konje, natjecatelje, prateće osoblje, opremu kao ni prema trećim licima.

U svakoj utakmici jedan vozač može voziti samo jednu zapregu.

Svako grlo smije startati maksimalno tri (3) puta

 

Marijan Vrkljan, predsjednik CRR PANONICA

(Za dodatne informacije 0911804970)

Related Post