Nastavljaju humanitarno djelovanje

793 0

BJELOVAR – Hrvatski ratni veterani, članovi istoimene udruge, ove godine započinju djelovanje na stalnom prikupljanju i podjeli humanitarne pomoći. U tu svrhu otvoren je i račun za posebne namjene sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći. Nakon dvije godine prodaje svojih rukotvorina na sajmovima i putem aukcije oformljen je tim koji će pratiti i provoditi humanitarne aktivnosti udruge za područje cijele Hrvatske.

Nakon dobivanja certifikata za humanitarni rad udruga će aktivirati i poseban donatorski broj telefona u svrhu prikupljanja novca, dok će se stvari prikupljati prema potrebama. Prostor za djelovanje je osiguran pa nema zapreka za stalnu humanitarnu aktivnost ratnih veterana okupljenih oko bjelovarske središnjice.

Bjelovar i Bjelovarsko bilogorska županija temelj su organizacije koja danas ima svoje podružnice u Hrvatskoj ustrojene po principu regija koje je osmislio Upravni odbor udruge, a prihvatila Skupština 2016. godine. Od tada udruga je osnovala desetak općinskih, gradskih i županijskih organizacija u kojima sve skupa ima evidentirano preko 200 aktivnih članova.

Početak veljače u udruzi su odabrali za predstavljanje projekta i primanje ponuda za predmete koji se nude u humanitarnoj internetskoj aukciji. Inače, u protekle dvije godine članovi udruge, njih preko 40 humanitarno je djelovalo više od 180 dana, a kao rezultat toga rada pomogli su dvjema obiteljima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Slavonije i Primorja.

Za donacije je otvoren račun pri Zagrebačkoj banci na ime Hrvatski ratni veterani – HR71 2360000150 2018384. Galeriju predmeta s kojima Ratnici velikog srca, kako glasi moto akcije, počinju ovogodišnju akciju pogledajte na stranicama http://srceratnika.blogspot.com

Related Post