NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

853 0

Iza velikog broja učenika u školama koji pokazuju interes za tehničku kulturu stoje učitelji, vjerni i odani djeci.

 

REŠETARI, 9. ožujak 2013. – Ovogodišnje natjecanje mladih tehničara naše županije još jednom je potvrdilo zavidan nivo teoretskog i praktičnog znanja, ali i ustrajnost njihovih mentora i učitelja da ih motiviraju.

 

Natjecanje mladih tehničara Brodsko-posavske županije je jedno od najbrojnijih natjecanja, a prethodila su mu školska natjecanja u 29 od ukupno 32 osnovne škole u županiji po čemu su među najuspješnijima u RH. Velike zasluge za ovakav interes za tehničku kulturu među učenicima pripadaju mentorima koji unatoč maloj satnici predmeta tehnička kultura pronalaze načina da motiviraju učenike da se bave nekom od tehničkih aktivnosti.

-Na školskim natjecanjima ukupno je sudjelovalo 549 učenika što je po učitelju daleko najveći broj u Hrvatskoj, ali i po školama. Zagreb, naprimjer, ima oko 700 učenika na školskim natjecanjima. Prekrasno je čuti da se ove školske godine toliko djece natječe iz tehničke kulture. To je fenomenalan rezultat – kazao je Mato Šimunović, predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture Brodsko-posavske županije ocjenjujući ovogodišnje natjecanje mladih tehničara.

 

Ovako velikom broju učenika i škola koje su se odazvale na natjecanje može se zahvalit i dobroj organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture koje je svim školama i učenicima na vrijeme osiguralo materijali za školsko natjecanje. To je šestu godinu za redom da se na ovakav način održava natjecanje i osigurava materijal za školska natjecanja.

-Tehničke kulture treba više u školama. Zanemarivo je i malo samo jedan sat tjedno tehničke kulture jer danas svi živimo od tehnike. Kud god se okrenemo oko nas je tehnika. Bilo tko i bilo što da radi mora dirnuti neku tehničku stvar koju je netko napravio. To je stvorio čovjek opreko tehnike. Iza velikog broja učenika u školama koji pokazuju interes za tehničku kulturu stoje učitelji, vjerni i odani djeci. Mislim da je tehnička kultura djeci u školi najdraži predmet zato što prstima nešto prave, rade i stvaraju. To što djeca mogu stvorit izmislit i osmislit to je ono što mi moramo prepoznat i usmjerit ih budućim zanimanjima – kaže Mato Šimunović.

 

Rezultate ovogodišnjeg natjecanja održanog 8. ožujka u Rešetarima pogledajte OVDJE

 

Mato Šimunović

 

Related Post

NOVO LICE SREDIŠTA REŠETARA

Autor - 12/11/2010 0
REŠETARI, 12. studeni 2010. – Zahvaljujući općini Rešetari , koja godinama ulaže napore na uređenju cestovne i ostale komunalne infrastrukture…