NE OSTAVLJAJTE OTKLJUČANE AUTOMOBILE

509 0

Krađe novčanika i dokumenata –  OKUČANI / SLAVONSKI BROD,

10. lipnja 2014. – Jučer, u prijepodnevnim satima, u Policijskoj postaji Slavonski Brod i Policijskoj postaji Okučani, prijavljene su krađe novčanika iz otključanih vozila.

 

Prva krađa se dogodila 7. lipnja, u vremenu od 1 do 8.30 sati, na parkiralištu pored autoceste A3, na okučanskom području, kojom prilikom je nepoznata osoba iz otključanog teretnog vozila (dok je vozač spavao) otuđila novčanik sa dokumentima i novcem, vlasništvo 44-godišnjeg državljanina Rumunjske.

 

Druga krađa se dogodila, dana 8. lipnja, oko 10.20 sati, u Slavonskom Brodu, u Gupčevoj ulici, kada je nepoznata osoba iz otključanog osobnog automobila otuđila novčanik sa osobnim dokumentima i bankovnom karticom, vlasništvo 61-godišnjaka.

 

Vlasnici su oštećeni za više stotina kuna. Policijski službenici tragaju za počiniteljima kaznenih djela krađe i otuđenim predmetima i novcem.

 

PREVARIO DRŽAVU ZA VIŠE OD 6 MILIJNA KUNA – Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem, potvrdili su sumnju da je 30-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva, počinio kazneno djelo utaje poreza ili carine. Naime, policija sumnjiči 30-godišnjaka da je tijekom 2010. i 2011. godine izbjegavao plaćati porez, te je tako oštetio proračun Republike Hrvatske iznad šest milijuna kuna. Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu

Related Post