NE POSUSTAJU: Krijumčar bježao policajcima, probio rampu na naplatnoj postaji Lužani i ozlijedio policajca 

486 0

Foto Policija brodsko-posavska

 

Brodski policajci uhvatili krijumčare i u još tri navrata spriječili krijumčarenje osoba

SLAVONSKI BROD, 30. travnja 2024. – Iako ih  policijski službenici uspješno  love na  područjima uz  državnu granicu i na prometnicama  krijumčari  ljudi ne posustaju. Iako  ima krijumčara iz  europskih zemalja i zemalja u okruženju  često se radi  o krijumčarima iz dalekih zemalja   sa putovnicama europskih zemalja koji  osobe koje su nezakonito  prešle hrvatsku granicu  prevoze u automobilima registarskih oznaka drugih zemalja. Koliko su krijumčari  opasni za ostale sudionike u prometu i  policajce  potvrđuje slučaj kada je krijumčar bježeći policiji oštetio rampu na naplatnoj postaji Lužani i ozlijedio policajca. 

 

Uhvaćen bugarski državljanin u vozilu slovenskih registarskih oznaka 

Nadzirući autocestu  A3  25.travnja policijski službenici  Policijske uprave  brodski-posavske su  u 22,30 sati  su kontrolirali vozilo slovenskih registarskih oznaka  kojim je upravljao  55.godišnji  bugarski državljanin. U automobili su zatekli više stranih  državljana  koji su nezakonito ušli u Hrvatsku  i vozača  uhitili. 

 

Automobilom francuskih nacionalnih registracijskih oznaka upravljao 36-godišnji državljanin Tunisa, a zagrebačkih državljanin Pakistana  

U nedjelju 28. travnja tijekom nadzora državne granice uočili su  i zaustavili dva osobna automobila u kojima su se nalazili strani državljani koji su također nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Automobilom francuskih nacionalnih registracijskih oznaka upravljao je 36-godišnji državljanin Tunisa s dozvolom boravka Republike Francuske dok je automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao 53-godišnji pakistanski državljanin koji također posjeduje dozvolu boravka Republike Francuske.

Uhićeni su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje nakon kojega slijedi podnošenje odgovarajućih prijava.

 

Bježao automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, probio rampu i ozlijedio policajca   

Prilikom postupanja policijskih službenika na mjesto događaja stigao je i vozač trećeg automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se uočivši policijske službenike okrenuo i žurno udaljio. Pritom je prošao kroz naplatnu postaju Lužani, oštetio rampu i ozlijedio policijskog službenika. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje na pronalasku navedenog vozača i utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Related Post