NEODGOVORNOST: Radnik u kanalu pronašao 6 ručnih bombi

1244 0

Foto ilustracija

SLAVONSKI BROD, 22. listopada 2020. – Jučer smo pisali kako se sve više građana odaziva apelu  Policije i bez sankcija prijavljuje posjedovanje oružja i rješava ga se iz svojih domova. Da ima  građana koji se  oružja, u ovom slučaju ručnih bombi,  rješavaju na način da ugrožavaju živote drugih. Policija stoga još jednom  podsjeća građane na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“i predaju oružja bez pokretanja prekršajne  ili kaznene prijave.

Jučer oko 13 sati prilikom izvođenja radova na kanalu između mjesta Vrpolje i Velika Kopanica, djelatnik slavonskobrodskog poduzeća je pronašao 6 ručnih bombi M75 i 2 tijela ručnih bombi bez eksploziva, koje je odbacio nesavjesni građanin.

Istog dana, oko 14 sati, policijskim službenicima u Slavonskom Brod, odgovorni građanin, predao je jednu pušku Crvena zastava M48 i 200 komada streljiva kalibra 7,9 mm.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna

Upozoravamo građane koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, a žele ga se riješiti, nipošto isto ne odbacuju u smeće, odvodne kanale, šume ili druge javne i privatne površine, već pozovu policiju radi preuzimanja ubojitih sredstava.

Podsjećamo da je Akcija „Manje oružja manje tragedija“ i dalje aktualna. Građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo, pružena je mogućnost odluke i dragovoljne predaje policiji. Tako će građani otkloniti opasnost iz svoje okoline i učiniti svoj dom sigurnijim, a policija NEĆE protiv njih pokretati prekršajne ili kaznene postupke.

Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, nipošto ne donositi ubojita sredstva, već pozvati policiju na broj telefona 192 i sačekati dolazak stručno osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto i na siguran način preuzeti oružje.

 

Related Post