NEOPREZNI DJEČAK TEŠKO OZLIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI

567 0

BUKOVLJE: U subotu (21. srpnja), oko 21.15 sati, u Bukovlju, na raskrižju Vinogradske i Ulice Sv. Vinka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 15-godišnjak teško ozlijeđen.

Do prometne nesreće je došlo na način da je dječak upravljajući biciklom niz nagib u zavoju, prešao na suprotni kolnički trak, udarivši u osobni automobil, kojim je upravljao 64-godišnjak (s 0.73 alkohola u organizmu).

Policijski službenici su utvrdili da 15-godišnjak nije na glavi imao zaštitnu biciklističku kacigu, niti je na sebi imao reflektirajući prsluk, a na biciklu na prednjoj i stražnjoj strani nije imao upaljena svjetla.

Također su alko testom u organizmu 64-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 0.73 promila.

Policija protiv počinitelja prekršaja dostavlja odgovarajuće prekršajne prijave Prekršajnom sudu i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija upozorava: U prometu su u većem broju prisutni teži prometni prekršaji, te policija i dalje nastavlja sa nadzorima prometa, apelirajući na sudionike u prometu da budu oprezni. Policija također upozorava vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cestama, drže dovoljan sigurnosni razmak kada se kreću iza drugog vozila, ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme vožnje, te dosljedno štuju prometne propise.

Related Post